2.Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması Karaman'da Gerçekleşti

2.Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması Karaman'da Gerçekleşti

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Karaman İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 2. Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması programı Karaman Türkçe Parkı’nda gerçekleşti.​

Programa, Karamanlı yazarlar ve edebiyatçıların yanı sıra farklı illerden gelen yazarlar ve edebiyatçılar katıldı.

Programda konuşma yapan İLESAM Karaman İl Başkanı Hikmet Elitaş; ’’Düzenlemiş olduğumuz etkinliğe 2.Edebiyatcılar buluşması diyerek, Türkçe Parkı’ndan başlatmayı uygun bulduk. Köklü bir tarih ve mirasa sahip Karaman’ınımzda, edebiyatçılarımızı bir araya getirmeyi düşündük ve bunu Türk Dilinin başkenti’nde Karamanoğlu Mehmet Bey’in, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın Kenzi’nin Gufrani’nin yetiştiği diyarlarda yani Karaman’da yapılmasını anlamlı bulduk.

Biraz sonra kütüğümüze 2.Türk Dili Edebiyatçılar plaketimizi çakacaz. İnşallah bu 2. olarak kalmaz devamı gelir, 12.22.102.si çakılır, geleneksel bir hale gelir. Bu etkinliğin Karaman’dan başlamasını ve ayrıca 2017 yılını Cumhurbaşkanlığı’mızca Türk Dili Yılı ilan edilmesini, bu etkinliğimiz ile örtüşdüğünü düşünüyoruz. Ben katılımcı arkadaşlara teşekkür ediyorum.’’dedi.

Program daha sonra yaş kütüğe 2. Edebiyatçılar plaketi çakımı ile devam etti.  

Edebiyatçılar Buluşması ( Şiir- Müzik-Söyleşi) Gerçekleşti

Karaman Türkçe Parkı’nda başlayan 2. Türk Dili Edebiyatçılar Buluşması akşam saatlerinde Karaman Yunus Emre Konferans Salonu’nda devam etti. Program konuşmaların ardından şiir ve müzik dinletisi ile devam etti.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber