AK Gıda Karaman Personeli de Katıldı

AK Gıda Karaman Personeli de Katıldı

Ak Gıda Dünya Temizlik Günü’nde Karaman dahil altı ilde çevre temizliği yaptı.

Ak Gıda, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde tüm dünyada aynı anda gerçekleştirilen küresel çevre temizliği hareketine gönüllü çalışanları ve aileleriyle katıldı.

Ak Gıda gönüllüleri Türkiye genelinde Karaman dahil altı ilde çöp toplayarak çevre hareketine destek oldu. 

Dünya Temizlik Günü, tüm dünyada Let’s Do It Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilen ve 180 ülkeden milyonlarca gönüllünün çevre kirliliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla aynı anda çöp topladığı dünyanın en büyük sivil toplum hareketlerinden biri. Türkiye’de Let’s Do It Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilen çevre hareketinde Ak Gıda gönüllü çalışanları ve aileleri; Ak Gıda’nın genel merkezinin bulunduğu İstanbul ile üretim tesislerinin yakın olduğu İzmir, Sakarya, Kahramanmaraş, Karaman ve Tekirdağ’da çöp topladı.

Ak Gıda’nın sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında atık yönetimine ilişkin bazı faaliyetlerine değinen Ak Gıda CEO’su Ali Sözen, “Ak Gıda olarak sadece ekonomiye değil, topluma ve çevreye de değer katmayı amaçlıyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için; iş modelimiz içinde yer alan üretim, lojistik, dağıtım ve satış gibi ana süreçlerimizde çevresel etkileri ve karbon ayak izimizi azaltacak doğa dostu iş çözümlerini tercih ederek yatırımlarımıza yön veriyoruz. Atık yönetimine ilişkin çalışmalarımız kapsamında tüm üretim tesislerimizin ofis alanları sıfır atık belgesi aldı. Üretim tesislerimizde gıda ve evsel atıkları azaltmaya yönelik projeler üzerinde çalışıyoruz. Sakarya’daki Biyogaz tesisimizde atıklardan yenilenebilir enerji elde ediyoruz. Çevre temizliği konusundaki duyarlılığımızı sadece iş süreçlerimize değil, çalışanlarımızla birlikte yaşam biçimimize yansıtarak gönüllülük faaliyetlerimize de taşıyoruz.  Ak Gıda olarak, tüketici markamız İçim ile küresel atık sorununa ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla bu çevre hareketinde etkili bir şekilde yerimizi aldık. Gönüllü çalışma arkadaşlarımız ve ailelerini çevre konusundaki duyarlılıkları ve bu küresel temizlik hareketine katılarak verdikleri destek için kutluyorum.” dedi.


 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber