AK Kadınlar Sarıveliler'de

AK Kadınlar Sarıveliler'de

16 Nisan halk oylaması çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy, Kadın Kolları Başkan Yardımcıları ve Parti hatibesi Sarıveliler’i ziyaret ederek ev toplantısında hanımlarla bir araya geldiler.

16 Nisan halk oylamasının önemini ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin neden gerekli olduğunu anlatan Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy: “Mevcut parlamenter sistem istikrarlı bir şekilde büyümede artık Türkiye’nin önüne engel teşkil etmektedir. Cumhuriyet tarihine bakıldığında kurulan hükümet sayısına bakın, koalisyonlar dönemine bakın hükumetlerin ömürleri çok kısa olduğu zamanlar olmuş.

1 Yıldan az süren bir hükumet olabilir mi? Ama olmuş. Bu tabloları unutmamak lazım. Anayasa değişikliği ile gelecek sistem ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ bunlara mahal vermeyecek.  Hepimiz hatırlıyoruz. Koalisyonlardan ülkemiz her zaman zararlı çıkmıştır. Zamanında Başbakan ile Cumhurbaşkanının anlaşamadığı yıllar vardı. Ekonomimizin kötü olduğu yıllardı. Neredeyse memurların maaşı ödenemeyecek yıllardı. İstikrarın olmadığı bir ülkede ekonomi olmaz.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle bu gibi durumlar hiç yaşanmayacak. Bürokratik işlemler hız kazanacak daha hızlı kararlar alınarak yatırımların önü açılacak.


Yeni sistemde iki başlılık olmayacak. Yeni sistemde hem Cumhurbaşkanın yöneteceği hem de Cumhurbaşkanın icraatın hesabını vereceği bir sistem olacak. 16 Nisan'da 'Evet' lerimiz ile Türkiye'nin önünü açacağız” dedi.


Dış ülkelerin yürüttüğü hayır propagandalarına değinen Başkan Göksoy konuşmasına : “ Her şeyi bir tarafa bırakın, hayır propagandası yapan dış ülkelerden hangisi yanımızda, hangisi bizim dostumuz? Ülkemizin iyiliğini istedikleri için mi bu propagandaları yapıyorlar? Hayır. İşte biz bunları bile görerek ülkemizin bekası ve geleceği için, istikrarımız, istikbalimiz ve istiklalimiz için Evet deyip mevcut anayasayı değiştirerek halkın, milletin anayasasını oluşturmalıyız” şeklinde devam etti.
Toplantı, parti hatibesi Hediye Yavuzaslan'ın yeni anayasa sistemi ile ilgili yaptığı sunum ve hanımların halk oylamasına yönelik soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.
AK Kadınlar toplantı sonrası 1995 yılında şehit düşen İbrahim Duran’ın ailesi ve engelli kızımız Özge Seher'i evinde ziyaret etti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber