CHP Karaman Milletvekili Ünver’den Adalet Eleştirisi

CHP Karaman Milletvekili Ünver’den Adalet Eleştirisi

Ünver 6’ncı Yargı Paketi Görüşmelerinde Konuştu: “Adaletin Olmadığı Yerde Adalet Bakanına da Gerek Yoktur”

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de 6’ncı yargı paketi görüşmelerinde söz aldı. “6 tane paket getirmişsiniz ama yargının ve adaletin içinde bulunduğu durum ortada.” değerlendirmesini yapan Ünver; “Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı’na da gerek yoktur.” dedi.

Konuşmasının devamında, iktidar sıralarına seslenerek; “Hâkimler Anayasa Mahkemesi kararlarına uymuyorsa, hatta uymayanlar ödüllendiriliyorsa, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları yargı makamları nezdinde bile hiçbir anlam ifade etmiyorsa, ülkeyi yöneten irade için Anayasa bir kitapçık olmaktan öte bir değer taşımıyorsa, bakanlar pişkin pişkin "Siz yıkın, yargı arkadan gelsin." diyebiliyorsa ve sizden hiçbir tepki görmüyorsa neyin reformundan bahsediyorsunuz?” diye soran Ünver, iktidarın bu anlayışla 6 değil, 66 paket bile getirse bir arpa boyu yol alamayacağını söyledi.

 "Hukuk bizim istediğimiz gibi olsun." anlayışının doğru olmadığını, hukukun güçlülerin ya da üstünlerin korunduğu bir disiplin olmadığını, aksine sade vatandaşı, güçsüzü; güçlüye karşı, üstünlere karşı koruyan bir disiplin ve tutunacak tek dal olduğunu belirten Ünver; “Evrensel hukuktan kopmuş, demokrasi iddiasından vazgeçmiş, demokrasiyi sadece seçimlerde az ya da çok oy almaya indirgemiş, manipüle edilmiş seçimlerle devlet gücünü eline geçirmiş, mutlu azınlığın tahakkümündeki yargı eliyle askıya alınmış özgürlüklerin kavgasını verenlerin susturulmaya çalışıldığı bir Türkiye fotoğrafı içinde siz ne anlatırsanız anlatın kimseyi ikna edemezsiniz.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber