‘Dost Geñeşde Belli, Semiz Tabakta, Batır Söveşde’

‘Dost Geñeşde Belli, Semiz Tabakta, Batır Söveşde’

Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkmen Şehirlerini Türkmenlerden arındırmak istiyorlar

Başkan Şahin açıklamasına Kerkük’te yaşanan olaylarla başladı. Başkan Şahin; “Ülkemizde devlet töreni ile karşılanan Barzani’ye ait güçlerin Kerkük’te provokatif bir şekilde Kerkük Kalesine sözde Kürdistan bayrağının asılmasını Saadet Partisi olarak kınıyoruz. Her ne kadar Kerkük’teki Türkmen kardeşlerimiz bu paçavrayı indirip Kerkük Kalesinde Türkmen Bayrağını dalgalandırsalar da Bölgedeki Türkmen kardeşlerimize yönelik saldırı haberleri canımızı sıkıyor ve yine Kerkük Türkmenlerinin yalnız bırakıldıkları, kendilerine yardım edilmediği yönündeki şikayetleri yüreğimizi yakıyor. Yiğit Türkmen kardeşlerimizi . ‘Dost geñeşde belli, semiz tabakta, batır söveşde.’ atasözü uygun olarak gereğini yapmışlar. Şimdi görev bizde, Türkiye Cumhuriyetinde. Bu şanlı direnişte Türkmen kardeşlerimi yalnız bırakmayalım. Yıllardır söylediğimiz ve artık herkesin kabul ettiği gibi BOP projesi kapsamında Irak ve Suriye’nin kuzeyinde mini kukla devletçikler oluşturulmak isteniyor. Rusya, ABD, İsrail ortak hareket ederek tabiri caizse danışıklı dövüş şeklinde güney sınırlarımıza şekil verme uğraşındalar. Bu çalışmaları daha önce Irak’ta yapmışlardı. Irak’ın başına bir kukla seçtirmişler ve Kuzey Irak’ı Barzani’nin kontrolüne vermişlerdi. Kerkük, Musul, Erbil gibi büyük Türkmen şehirlerini de Türkmenlerden arındırmak istiyorlar.” dedi.

Başkan Şahin açıklamasına şöyle devam etti. “Gelinen noktada Irak’ın kuzeyindeki Türkmen kardeşlerimiz sessiz sedasız yok edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Karaman’ımızda çok sayıda Türkmen kardeşimiz var ve belki bu kardeşlerimizin Suriye’de olduğu kadar Irak’ta da akrabası var Devletimizin acilen bu konuya eğilmesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgili Karamanlı siyasetçileri ve yetkilileri göreve davet ediyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bu konuda atılacak olumlu ve sonuç alınabilecek adımları destekliyoruz.” dedi.

Toprağı sahibi korur.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun sistematik bir şekilde boşaltıldığını belirten Başkan Şahin; “Doğu ve Güneydoğu’da önce tarım bitirildi, fabrikalar kapatıldı, insanlar kendi doğduğu topraklarda doyamaz hale getirildi böylelikle HDP bu durumu kullanarak o bölgeleri kaptı. Sonra terör iyiden iyiye azdırıldı teröristler şehirlere indi. Şimdi ise Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerimiz Batı’ya göçlerini hızlandırdı. Bu yaşanan süreç, bu bölgedeki şehirlerin boşaltılması için sistematik bir çalışma olduğunu gösteriyor. Bilinmelidir ki toprak sahibini beslerse, sahibi o toprağı korur.” dedi.

Bir terasım bile yok diye mi?

TÜİK ‘in göç istatistiklerinin dikkat çekici olduğunu belirten Şahin açıklamasını şöyle bitirdi. “TÜİK verilerine göre Karaman yine göç veren iller arasında yer alıyor. Doğu ve Güneydoğu illeri terörden dolayı göç veriyor bunu biliyoruz. Peki ama Karaman neden göç veriyor? Bu insanlar neden Karaman’ı terk ediyor? Mahallemdeki kaldırımlar her sene yenilenmiyor diye mi? Şehrimde yol seyredecek bir terasım bile yok diye mi? Yoksa Karaman’da ki çalışma koşullarının ağırlığından, Çiftçilerimizin topraklarından karnını doyuramadığından mı? Karaman yöneticilerinin, siyasetçilerinin, ilgililerinin konuya ilgisiz kalmayıp şehrimizin neden göç verdiğini tespit edecek ve bu göçü durduracak adımlar atacak bir komisyon kurması gerekmektedir. Biz Saadet Partisi olarak milletimizin yararına olacak her şeyde olduğu gibi bu konuda da elimizi taşın altına koymaya, fikri ve fiili destek olamaya hazırız.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber