Ermenek Devlet Hastanesi Kendi Oksijenini Üretecek

Ermenek Devlet Hastanesi Kendi Oksijenini Üretecek

Ermenek Devlet Hastanesine kurulan yeni sistem sayesinde bundan sonra tıbbi oksijen gazı yerinde üretilecek.

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Arslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada yaklaşık 110 bin liralık bir yatırımla hastane bahçesine kurulan Oksijen Üretim ve Depolama sistemi sayesinde tıbbi gazın tedarik sıkıntısının giderildiğini açıkladı.

Kurulan sistem ile Hastanenin tıbbi oksijen gazı ihtiyacının yerinde üretilerek depolanacağını ve sisteme verilerek hastalara ulaştırılacağını ifade eden Arslan, şunları kaydetti: 

"Sistem, atmosferdeki havayı ve mevcut ortamdaki oksijeni alıp yoğunlaştırıyor. Sistem sayesinde jeneratör hem oksijen üretiyor, hem denetliyor, hem de bu oksijeni kullanıyor. Konya'dan veya Karaman Devlet Hastanesinden tüplere doldurularak 4 mevsim taşıma sistemiyle ilçeye getirilen oksijen gazı için hem harcanan taşıma bedelinden, hem personelden tasarruf edilmiş, hem de taşıma sırasında oluşabilecek kaza riski ortadan kaldırılmış oldu. Düşük bakım maliyeti olan sistemin kurulmuş olmasının en önemli avantajı da Karamana 170 kilometre uzaklıktaki Ermenek Devlet Hastanesinin oksijensiz kalma ihtimali ortadan kaldırmış olmasıdır."dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber