Hastalar Bu Kez Sinemadalar

Hastalar Bu Kez Sinemadalar

Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören hastalar için bu kez sinema etkinliği gerçekleştirdi.

Hastalarının tıbbi tedavisi ve terapilerinin yanında onları olabildiğince hayatın içinde tutmak ve rehabilite etmek, üretken hale getirmek, sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlere en son sinema etkinliği eklendi.

TRSM’de görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Metik etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada hastalarıyla birlikte vizyonda olan bir sinema filmine gittiklerini, sinemada film izlemenin keyfini yaşayıp hoşça vakit geçirdiklerini belirtti.  Yapılan sinema etkinliğinin TRSM dışında toplumla iç içe bir faaliyet olması sebebiyle toplumsal yaşama katılımı destekleme amacına uygun olduğunu vurguladı.

Karaman’da ikamet eden, şizofreni, bipolar bozukluk, şizoafektif bozukluk ve psikoz gibi psikotik hastalıkları bulunan yaklaşık 150 hastaya hizmet veren TRSM ‘de bireysel danışmanlık hizmeti verildiği, hasta ve hasta yakınlarının hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendirildiği (psikoeğitim) belirtildi. Bunun yanında hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak için haftanın beş günü Merkezde kursların düzenlendiğine dikkat çekildi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber