Karaman CHP İl Başkanı Ünver Referandumu Değerlendirdi

Karaman CHP İl Başkanı Ünver Referandumu Değerlendirdi

Karaman CHP İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver Referandumu Değerlendirdi.

16 Nisan'da yapılan halkoylamasında ülke genelinde yaşanan şaibeleri ve YSK' nın hukuk tanımazlığını bir yana bırakırsak şunları söyleyebiliriz:  


ÜLKE GENELİ İÇİN; 
Derler ya her iktidar kendi alternatifini kendisi yaratır diye. Durum, tam da böyle olmuştur, olacaktır. İktidar sahipleri % 50' yi biraz geçen bir oyla amaçlarına şimdilik ulaşmışlardır. Ancak 4 partinin ittifakı ile kurulan birliktelikte % 60' ın üzerinde bir oy hedefiyle yola çıkanlar, % 50' nin biraz üzerine fit olmuşlardır. Hem de nasıl fit ! Açık kanunsuzlukla ve hukuksuzlukla... Karadeniz'de Cumhurbaşkanı ile çay toplamaya giden YSK Başkanı, içtiği ve topladığı çayın diyetini ödemek için halkoylamasını fırsat bilmiştir. Bir hukukçu olarak böyle bir mahkeme yargıcının hukuk dışı, açıkça kanuna aykırı yorum ve kararlarını esefle ve hayretle karşılıyorum. Başta da değindiğim gibi iktidar, kendi sonunun başlangıcına bu halkoylaması ile öncülük etmiştir. % 51,5' e % 48,5' lik sonuç, önümüzdeki süreçte değişmeye mahkumdur. 


Siyaset yapmanın daha da zorlaşacağı, hukuksuzluğun kural olacağı, baskının daha da artacağı, demokrasinin ve özgürlüklerin iyice daraltılacağı yönündeki rezervlerimiz saklı kalmak kaydıyla AKP, gençlerden oy alamamaktadır; büyükşehirlerde ve batı illerinde yenilmiş, hiç bir araya gelemez denilen siyasi düşünceler asgari müşterekte buluşmuştur. Cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü, Atatürk sevgisi, AKP' nin kötü yönetimi, bu konularda hassas her kesimi sandıkta bir araya getirmiştir. AKP bu kafayla giderse 2019' a kendisi için biçtiği elbiseyi kesinlikle başkası giyecektir. AKP' nin 2019' a giderken tek çıkış yolu vaadettiklerini yapabilmesidir. Yapabilir mi? Bugüne kadar yapamadı, bundan sonra yapabileceğini de sanmam... Öyleyse AKP'ye yol görünmüştür. 


KARAMAN ÖZELİ İÇİN;
Karaman'da çıkan % 63,85' e % 36,15' lik sonuç, evet cephesinin kazandığını gösterse de aslında iktidar partisinin kaybı olmuştur. Zira evetçi partilerin Karaman'da 1 Kasım seçimlerinde aldıkları oy toplamı % 82 civarındadır. Başbakan da Karaman mitinginde hedefi, % 83 olarak koymuştur. Oysa evet oyları buralara ulaşmak şöyle dursun, yaklaşamamıştır bile. Üstelik Karaman, yaklaşık % 18' le evet cephesinin totalde en fazla oy kaybettiği 10 ilden biri olmuştur. Ayrıca evet oyları, evette birleşen MHP ( Bahçeli) ve BBP' nin katkısına ve geçerli oy sayısının 1.700 artmasına rağmen, AKP' nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı % 64,6' lık oy oranının hem oransal hem de sayısal olarak altında kalmıştır. Bu haliyle Karaman, evet oylarının AKP' nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyların gerisinde kaldığı ilk 4 ilden birisi olmuştur. AKP' li olmayan evetçilerin evet oyuna katkısı düşüldüğünde, AKP' nin Karaman'daki oy kaybı 10.000'ne yaklaşmıştır. Demem o ki oyun bitmemiş, daha yeni başlamıştır.Türkiye'de ve Karaman'da her şey yeniden şekillenecektir. İşaret fişeği ateşlenmiş, umut yeşermiştir... 


Son söz olarak; Karaman'da HAYIR oyu kullanan 53.386 hemşerime tek tek teşekkür eder; başta örgütüm olmak üzere, ülkücüsünden solcusuna, merkez sağından sosyal demokratına, milli görüşçüsünden liberaline her dünya görüşünden dostlara gösterdikleri çaba ve kararlılık için ayrı ayrı şükranlarımı sunarım.
Umudunuz, umudumuzdur.
Yarınlar bizimdir, biz kazanacağız"dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber