Karaman, Konya, Aksaray, Niğde İlleri İçin Fırtına ve Yağış Uyarısı

Karaman, Konya, Aksaray, Niğde İlleri İçin Fırtına ve Yağış Uyarısı

Ulaşımda Aksamalar-Çatı Uçması-Ağaç veya Direklerin Devri gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde yarın (05.01.2017 Perşembe) sabah saatlerinden itibaren 07.01.2017 Cumartesi günü akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden rüzgârın kuvvetli (39-61 km/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
 
Kuvvetli rüzgârla birlikte yağışların; Perşembe ve Cuma günlerinde yer yer yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar; Cumartesi günü ise öğle saatlerine kadar bölge genelinde karla karışık yağmur, ancak akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde olacağı ve kar yağışının önümüzdeki haftanın ortalarına kadar aralıklarla devam edeceği tahmin edilmektedir.
 
Kuvvetli güneyli rüzgârlarla birlikte Perşembe ve Cuma günleri artacak olan hava sıcaklıklarının Cumartesi gününden itibaren hissedilir derecede azalması (6 ila 13 derece) beklenmektedir.
 
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber