Karaman’da Ahirete Göçenler Unutulmadı

Karaman’da Ahirete Göçenler Unutulmadı

Vatandaşlar kaybettikleri yakınlarının ruhlarına hediyeler gönderdiler

Ölümü hatırlamak, ölüden ibret almak ve ahireti düşünmek için kabir ziyaret etmek sünnettir. Kendisinin de aynı hallere düşeceğini hatırına getirir. Kimseye kötülük düşünmez. İyi bir müslüman olarak yaşamaya çalışır. Hanefi’de, perşembe, cuma ve cumartesi günleri kabirleri ziyaret etmek sünnettir. Şafii’de, perşembe günü ikindiden cumartesi günü güneş doğuncaya kadar ziyaret etmek sünnettir.

Bu durumun farkında olan Müslümanlarda kaybettiklerini ziyaret etmek için Karaman Şehir Mezarlığına geldiler.

Mezarlıklar Müdürlüğü Hizmetleri İle Vatandaşlara Yardımcı Oluyor

Karaman Belediyesi Mezarlıklar müdürlüğü tarafından yapılan güzelleştirme çalışmaları vatandaşların takdirini kazanıyor.

Vatandaşların huzurlu bir ortamda geçmişlerine fatiha ve ihlas göndermeleri için mezarlık içine araçların geçişine izin verilmedi. Bununla birlikte yürümekte zorlanan vatandaşlar için mezarlık içinde belediye araçları ile servis yapıldı.

Sürekli Kur’an-ı Kerim okuma yayını yapılan mezarlıkta ziyaretçilerin ilgili mezarları bulabilmeleri için mezarlık bilgi sisteminden faydalanmaları sağlanıyor.

Karamanlılar yakınlarının yanı sıra Karamanlı büyüklerin ve şehitliklerin ziyaretlerini de aksatmıyorlar.

Karaman'da,Bayram Öncesi Mezarlık Ziyareti

Karaman'da,Bayram Öncesi Mezarlık Ziyareti

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber