Karaman'da Kaçak Et Denetimleri Sürüyor

Karaman'da Kaçak Et Denetimleri Sürüyor

Karaman halkının güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak ve toplum sağlığını korumak için yetkililer çalışmalarını sürdürüyor.

Karaman'da faaliyet gösteren mezbahanın kapanması ile birlikte hayvan kesimlerinin kaçak olarak yapıldığı ile ilgili Karaman'da bazı yayın organlarında yer alan "Halk sağlığı tehdit altında" gibi haberler görülmekte. Bu doğrultuda, İl Müdürlüğü kontrol görevlileri tarafından Karaman merkezinde faaliyet gösteren 34 kasap ve 40 market- şarküteri denetlenmiş olup, denetimler büyük bir hassasiyetle sürdürülmekte.Karaman Tarım İl Müdürlüğünce bu konu üzerinde önemle durulmakta ve takip edilmekte.

Yetkililer, Karaman'da sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda gıda üretimine ve satışına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini bildirdiler. Halkın sağlığı her şeyin üzerinde olup, bu bilinç ve sorumlulukla denetimler, güvenilir gıda konusundan asla taviz verilmeden, mesai mefhumu gözetmeksizin etkin bir şekilde yapılmaya devam edilmekte bu şekilde de sürdürülmeye devam edecek. Vatandaşlarımızın, Karamanda daha başarılı ve etkin bir denetim için, gördükleri tüm olumsuzlukları adres belirterek, 7 gün 24 saat Alo Gıda 174 hattına veya İl Müdürlüğünün 0 (338)213 16 53 nolu telefonunu arayarak bildirmeleri gerekmekte.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber