Karaman'da Satranç Takımları Bir Üst Lige Yükseldi

Karaman'da Satranç Takımları Bir Üst Lige Yükseldi

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonalarda 1. Lig’e yükselen Doğukışla Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve 2.Lig’e yükselen Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü’nün başarısı Karaman’da büyük bir sevinçle karşılandı.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya’da düzenlenen Kulüpler Satranç Şampiyonası ve Türkiye Satranç Federasyonu Birinci ve İkinci Ligi müsabakalarında Karaman temsilcileri Yunus Emre Ortaokulu SK ve Doğukışla Gençlik Spor Ve İzcilik Kulübü gösterdikleri performansla bir üst lige yükselen takımlar oldu.

8-15 Temmuz tarihlerinde Konya’da düzenlenen Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda 13 masa puanı toplayarak şampiyonayı 4’üncü bitiren Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü’nün önümüzdeki yıl Karaman’ı Türkiye Satranç 2. Ligi’nde temsil etme hakkını elde etmesinin ardından bir başarıda Doğukışla Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nden geldi.

Karaman’ı Türkiye Satranç 2. Ligi’nde temsil eden Doğukışla Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Türkiye Satranç Federasyonu Birinci ve İkinci Ligi müsabakalarında 14 masa puanı toplayarak ve ikinci ile eş puanlı olarak şampiyonayı 3’üncü sırada bitirme başarısı gösterdi ve 1. Lig’e yükselen dört takım arasında yerini aldı. Karaman temsilcisi böylece Türkiye Satranç 1. Ligi’nde mücadele eden Karaman Masterler Spor Kulübü ve Karaman Sağlık Spor Kulübü ile birlikte Karaman’ı gelecek yıl 1.Lig’de temsil etme şansı yakaladı.

16-23 Temmuz’da Konya’da düzenlenen Türkiye Satranç 1.Lig’i müsabakalarında Karaman temsilcilerinden Masterler Spor Kulübü 11 masa puanı toplayarak ligi 5.’ci sırada bitirme başarısı gösterirken bir diğer temsilci Sağlık Spor Kulübü ise 10 masa puanı toplayarak ligi 8.’ci sırada bitirdi.

Karaman’ın satrançta büyük başarılara imza atmaya devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, lisanslı sporcu sayısı ve Türk satrancına kazandırılan yeni yeteneklerle de Karaman’ın satrançta büyük bir gelişim gösterdiğini ifade etti. Karaman’da bulunan Satranç Eğitim Merkezi’nin de Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kısacık, sözlerine şöyle devam etti:

“İlimizde faaliyet gösteren satranç kulüplerimiz başarılarıyla göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Kulüplerimizden Belediye Spor Kulübü (Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi), Masterler Spor Kulübü, Sağlık Spor Kulübü, Doğukışla Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü (Türkiye Satranç 1. Ligi) ve Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü (Türkiye Satranç 2. Ligi) olmak üzere toplam beş kulübümüz ile önümüzde yıl Türkiye Satranç Federasyonu Satranç Liglerinde mücadele edeceğiz. Elde ettikleri başarılarından dolayı sporcularımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tüm takımlarımıza yeni sezonda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber