Karaman'da, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Yemeği

Karaman'da, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Yemeği

Vali Süleyman Tapsız, Karaman Valiliğince düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Polisevinde düzenlenen iftar programına; Vali Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız, Karaman Milletvekili Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, il protokolü, sivil tolum kuruluşları, meslek odalarının temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
 
İftar yemeği öncesinde Vali Tapsız ve eşi Dr. Ayşe Tapsız’ın masaları tek tek gezerek konuklarıyla yakından ilgilendiler ve bir süre onlarla sohbet ettiler.
 
Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.
 
Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Ramazan ayının hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak şehit aileleri ve gazilerle böyle anlamlı bir organizasyonda bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti. Ramazan ayının ülkemizin birlik ve beraberliğinin yanı sıra tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
Karaman Milletvekili Recep Konuk yaptığı konuşmada tüm İslam âleminin Ramazan ayını tebrik ederek hayırlara ve güzelliklere vesile olması dileklerinde bulundu.  

Konuk konuşmasının devamında “Karaman’ı arzu edilen yere bu ülkenin bekasına katkı vermek adına birlikte taşıyacağız. Bununla ilgili çalışmaların tamamının yapıldığını bilmenizi istiyorum. Bu ülkenin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için ülkemizi mutlaka geliştirmemiz ve başkalarına muhtaç etmememiz gerekiyor. Bir anlamda şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaksa güçlü müreffeh bir ülkeyi inşallah birlikte inşa edeceğiz” dedi.
 
Tüm katılımcıların Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Tapsız, Ankara’daki yoğun programlarına ara vererek şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna verilen iftar yemeğine katılarak onları yalnız bırakmayan Karaman Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker’e teşekkür etti.
 
Vali Tapsız konuşmasının devamında: “Toplumsal dayanışma, hoşgörü ve yardımlaşma duygusunun yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayını fırsat bilerek, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” dedi.
 
Vatanı, milleti ve mukaddesi bildiği değerleri uğruna canlarını feda eden tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Tapsız, ülkemizin her köşesinden insanlarımız, bu vatanın bağımsızlığı, huzur ve güveni için Birinci Dünya Savaşında; Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Yemen’de, Milli Mücadelemizde ve son 30 yıldır verdiğimiz terörle mücadele sırasında ve en son 15 Temmuz’da sayısız şehitler verdiğini söyledi.
 
Onların Haklarını Asla Ödeyemeyiz
 
Şehit ve gazilerimizin, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli halkalarından birini oluşturduğunu söyleyen Vali Tapsız: “Onların bize emaneti olan şehit yakınlarımızın acısını, üzüntüsünü ve sorunlarını paylaşmak ve her zaman yanlarında olmak bizim için görevin ötesinde büyük bir onurdur, vefa borcudur. Şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım, onların hakkını ödememiz mümkün değildir. Onların yaptıkları fedakârlık yanında bizim yaptıklarımız ancak vefa borcumuzu yerine getirmek olabilir” dedi.
 
Birlik ve Beraberliğimize Sahip Çıkmalıyız
 
Konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Vali Tapsız, şehitlerimize, gazilerimize ve bu vatan uğruna canını ortaya koyan tüm insanlarımıza borcumuzu, ancak; Birliğimizi, beraberliğimizi sağlamlaştırarak, bu ülkeye sahip çıkarak ve bu ülkeyi aydınlık yarınlara taşıyarak ödeyebiliriz. Devlet olarak her zaman ve her vesileyle sizlerle birlikte olmaya ve sorunlarınıza çözümler bulmaya gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Sizler, sıkıntılı olduğunuz zamanlarda devamlı devletimizi ve milletimizi yanınızda göreceksiniz. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.
 
Konuşmasında şehit yakınlarına seslenen Vali Tapsız, evlatlarınız yüce milletimizin bekası için yüksek sorumluluk duygularıyla canlarını feda ederek en yüksek makam olan şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Onların aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, anne - baba, eş ve çocuklarına sahip çıkmak bizlerin üzerine düşen milli bir görevdir. Bu mübarek Ramazan akşamında, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimize milletçe şükran duygularımızı ifade ediyorum” dedi.
 
Konuşmaların sonunda Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneği başkanları tarafından dernek binalarının onarımı ve tefrişatına katkılarından dolayı Vali Tapsız’a birer plaket takdim edildi. Programın sonunda Vali Tapsız ve protokol üyeleri, üzerinde isimlerinin yazılı bulunduğu tabloyu şehit ailelerine hediye etti.
 
Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftar programı toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.


 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber