Karamanlı Derya Bursa'dan Boş Dönmedi

Karamanlı Derya Bursa'dan Boş Dönmedi

Karaman Gençlik ve Spor Kulübü atletizm takımı sporcularından Derya Ateşli, Bursa’da yapılan Uluslararası üçlü yarışmalarında üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Karaman’ın başarılı atletlerinde Spor Lisesi öğrencisi Derya Ateşli, atletizm antrenörü Mevlüt İnanır eşliğinde katıldığı Belarus-Türkiye-Ukrayna Uluslararası üçlü yarışmalarında yıldızlar 2 bin metre engellide 7.17'lik derecesiyle üçüncü olma başarısı gösterdi.

Türkiye, Ukrayna ve Belarus'un 18 yaş altı atletizm milli takımlarının katıldığı Uluslararası Üçlü Atletizm Yarışlarında gelen bu başarı Karaman’da sevinçle karşılandı.

Ay yıldızlı bayrağı madalya kürsüsünde dalgalandırdığı için mutlu olduğu belirten Ateşli, milli forma altında daha büyük başarılara imza atmak istediğini belirtti. Bundan sonraki hedeflerinin balkan şampiyonası olduğunu belirten Ateşli,” Geçen yıl Ukrayna'da yapılan üçlü yarışmanın devamı niteliğindeki organizasyonda Türkiye kızlarda 133, erkeklerde 130 olmak üzere toplamda 263 puanla takım halinde birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Üç ülkenin yıldız adaylarının boy gösterdiği yarışlar sonunda Türkiye takım halinde birinci olmayı başardı. Bende böyle bir ailenin içerisinde olduğum için çok mutluyum. Milli forma altında ülkemi ve ilimi temsil etmek benim için gurur verici bir durumdu. Bundan sonraki hedefimiz balkan şampiyonası. Mersin’de yapılacak olan Balkan şampiyonası seçmelerinde ilk ikiye girerek dünya yıldızlar barajını geçmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bronz madalya kazanan Derya Ateşli’yi başarısından dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” "Bursa’da düzenlenen Uluslararası Üçlü Atletizm Yarışlarında zorlu rakiplerini geride bırakarak bronz madalya kazanan Derya Ateşli’yi kutluyorum. Azmiyle başarısını adım adım artıran sporcumuzun üzerinde emeği olan herkesi de tebrik ediyorum. Sporcumuzun bundan sonra da elde edeceği derecelerle kariyeri boyunca adından sıkça söz ettireceğine gönülden inanıyorum "dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber