Karamanlı Gençlerden Tenise Büyük İlgi

Karamanlı Gençlerden Tenise Büyük İlgi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri kapsamında açılan tenis yaz spor okulları 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin ilgi odağı oldu.

Karaman’da 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları 21 farklı spor branşında devam ediyor.  

Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yer alan Açık Tenis Kortunda tenis antrenörleri Mehmet Nalpara ve Adem Aksoy eşliğinde hafta içi her gün devam eden yaz spor okulları tenis antrenmanlarına 5-18 yaş arası yaklaşık 125 öğrenci katılıyor.

Yaz Spor Okulları kapsamında tenis öğrenmeye gelen öğrenciler hem spor yaparak sağlıklarına yatırım yapıyor, hem de bu sporun tüm inceliklerini öğrenme fırsatı buluyor.

Yaz spor okullarında tenis branşına olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten antrenör Nalpara, “Sıcak havalara rağmen tenis çalışmalarımıza katılan öğrencilerin bu sporları benimsemesi ve istekli olması bizleri gelecek adına umutlandırıyor.

Hafta için her gün 09.00-17.00 saatleri arasında verdiğimiz eğitimlerimizde çocuklarımızı eğitsel oyunlarla tenis branşıyla tanıştırıyoruz. İlerleyen safhalarda ise top sektirme, raket tutuşu ve duvar çalışmaları gibi eğitsel oyunlar oynatarak gruplar halinde karşılıklı çalışmalarla tenisi çocuklarımıza sevdirmeye çalışıyoruz.

basliksiz-1-006.jpg

Yaz spor okullarımız sayesinde yeni yetenekli sporcuları da keşfetme şansı yakalıyoruz. Gerçekten teniste çok yetenekli sporcularımız mevcut. İnşallah bu sporcularımıza en iyi eğitimleri vererek Türk sporuna kazandırırız. Tüm ailelerimizi yaz spor okullarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Karamanlı Gençlerden Tenise Büyük İlgi

Karamanlı Gençlerden Tenise Büyük İlgi

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber