'Kod Adı 2023 Projesi' Gençler Tarafından Yoğun İlgi Görüyor

'Kod Adı 2023 Projesi' Gençler Tarafından Yoğun İlgi Görüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Kod Adı 2023 Projesi" Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde verilen bilişim eğitimleriyle devam ediyor.Projeye 12-15 yaş aralığındaki gençler yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye'yi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan "Kod Adı 2023” Karaman Gençlik Merkezi bünyesinde devam ediyor.

Gençlik merkezi bilgisayar odasında devam eden eğitimlerde 12-15 yaş aralığındaki gençlere algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri veriliyor.

Eğitimlerin zevkli ve bir o kadar da eğlenceli geçtiğini belirten gençler, “Eğitmenlerimiz tarafından aldığımız eğitimlerle kendimizi geliştirme ve yeteneklerimizi görme imkanı buluyoruz. Dünyada özellikle teknoloji ve bilişim alanlarında çok hızlı bir değişim var.

Bizlerde bu eğitimlerle kendimizi daha iyi eğiterek daha donanımlı hale gelmek istiyoruz. Eğitimlerimizi başarılı bir şekilde tamamlayarak yaz döneminde verilecek olan eğitimlerde 100 gencin arasında olmak istiyoruz” diye konuştular.

Eğitimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen de, “Eğitimlerin sonunda Türkiye genelinde seçilen en başarılı 100 gence yaz döneminde bilişim uzmanları tarafından ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek.

3 hafta sürecek eğitimlerin ardından başarılı gençlerimize sertifikaları verilecek ve Tübitak, Bilsem gibi kurumlara referans mektubu yazılarak gençlerimiz tavsiye edilecek” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber