Mahmut Ünüvar Güven Tazeledi

Mahmut Ünüvar Güven Tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman merkez ilçe başkanlığı 12. Olağan kongresi bugün yapıldı.

Yunus Emre Konferans Salonunda yapılan kongreye Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Seyit Ahmet Göçer, il başkanı Oktay Yılmaz, Ülkü Ocakları başkanı Yusuf Başkocagil, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Divan heyetinin oluşması ile başlayan kongrede İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra faaliyet ve mali raporlar oylamaya sunuldu. İkinci kez merkez ilçe başkanlığına aday olan Mahmut Ünüvar konuşmasında ‘’ Başbuğ Alparslan Türkeş vefatıyla birlikte bizlere kıymetli bir emanet, eşsiz bir eser bırakmıştır. Bu eser 40 yılı aşkın süredir sizlerin birlik beraberliği ve desteğiyle lekesiz, tertemiz bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Milliyetçi Hareket, yıllara meydan okurcasına Tıpkı Karaman Kalesi gibi dimdik ayaktadır. Ve her ne olursa olsun varlığını sürdürmeye yine sizlerin sayesinde devam edecektir’’ dedi.

Ünüvar konuşmasının devamında; ‘’ Son zamanlarda Ülkemizde olduğu gibi, partimizde de bir takım olumsuzluklar yaşanmıştır. Zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde, yedi düvelin bir araya gelerek yüce Milletimizin karşına çıkmasıyla birlikte, milletimize serpilen nifak tohumları, cenahımıza da sıçramıştır. Ancak bu dava öyle kutlu bir davadır ki, doğruyu yanlışı tekrar tekrar göstermekten yılmamıştır. Partimizin üzerinde oynanan oyunları ancak birlik ve beraberlik içerisinde yenebiliriz. Birlik ve beraberliğimizin daim olması için, gerekli olan gayreti göstermek hepimizin birinci vazifesi olmalıdır.

Yine yaşananları değerlendirdiğimizde genel başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli’nin bütün olumsuzluklara rağmen krizi çok iyi yönettiği bir süreçle karşı karşıyayız. Liderimizin feraseti ve dik duruşu, teşkilatlarımızın inancı ve azmi, bu kutlu yürüyüşte bizlere örnek olmalıdır. Bu süreçte yaşananları ve yapılanları anlık fevri davranışlarla değil, zamanla, olgunlukla, akıl süzgecinden geçirerek değerlendirdiğimizde şunu anlamalıyız ki; MHP’nin içinde olmadığı bir denklemde ülke siyasetine yön verilmesi mümkün olmamaktadır.

15 Temmuz hain darbe girişiminde Milliyetçi Hareket Partisi vatanının ve milletinin yanında olmuştur. Hain darbenin öncesi kamuoyunda kullanılan sözler, aktörler ve hareketimize yapılan taarruzlar irdelendiğinde görülecektir ki; İmanın, İslam’ın ve Türklüğün son kalesi Anadolu, Anadolu’nun son kalesi de Milliyetçi Hareket Partisidir. Bize hep ‘Dün Milliyetçiliği ayakları altına alanlarla bugün niye beraber oluyorsunuz, başınıza taş mı düştü’ dediler. Kardeşlerim, başımıza taş düşmedi, FETÖ’cü Amerikancı hainler tarafından bombalar yağdırıldı. Devletimizin başına bomba düştüğünde Genel başkanımız, Baştacımız Devlet Bahçeli, hareketimizin karargahında ‘’Milletimizin Emrindeyiz’’ diyerek hainlere meydan okuyordu. Bu tarihi duruşla Türk Milletinin tamamına Milliyetçilik mayalanmaya başlandı. Halen bir şeyler çıkartabilirmiyim, kendime bir rol bulabilirmiyim, ben olmazsam olmaz diyenler bilsinler ki, mezarlıklar olmazsa olmazlarla doludur. Milliyetçi-Ülkücü iradenin mayası buradadır. Bu gün hizmet bize nasip olur yarın bir başkasına, biz olmadığımızda da bu teşkilat varlığını muhafaza edecek ve büyük Türk Ülküsü Turan ülküsüne dönüşecektir.

Bizim için Olağan Üstü Hal, Davamıza ilk saldırının yapıldığı gün başlamıştır. Teyakkuzda bekleyen kadrolarımız hain kalkışmanın püskürtülmesinde önemli ve hayati rol üstlenmiştir. Vatan ve Millet sevgisi üstünde hiçbir sevgi tanımayan Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dediği gibi

‘’Oysa tırnak herkeste vardır, Mertlik er kişiye hastır. Tek tırnaklılar gibi dörtnala kaçmaktansa vatanın yanında olmak en doğru olanıdır’’

İşte Bu yüzden bizlerde bu düstur ile hareket edip, yılmadan, yıkılmadan Milliyetçi Hareket Partisi’ni hak ettiği noktaya, bu ülkenin iktidarına getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle beni dinleme nezaketini gösterdiğiniz için tekrar şükranlarımı sunar hepinizi Allah’a emanet ederim. Ne Mutlu Türk’üm Diyene’’ sözlerine yer verdi. Tek liste olarak seçime giden merkez ilçe başkanlığı için oy verme işlemi devam ediyor.

Saat 17.00 itibari ile açılan sandıklardan çıkan sonuca göre 236 geçerli, 2 geçersiz ve 4 oy boş olarak kullanıldı. İkinci kez merkez ilçe başkanı seçilen Mahmut Ünüvar kongrenin Ülkücü camiaya yakışır bir havada geçtiğini belirterek, ‘’Karaman’ımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Teşkilatın gerçekleşen kongre ile daha yüksek performans göstereceğini belirten Ünüvar, ‘’Kongremize katılan veya mazeretlerinden dolayı katılamayan tüm hemşerilerime, ülküdaşlarıma teşekkür ediyorum’’ dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber