Mersin'de ’Hobi Bahçeleri’ne Büyük İlgi

Mersin'de ’Hobi Bahçeleri’ne Büyük İlgi

Mezitli Belediyesi'nin Emeklilere Yönelik Hobi Bahçeleri Projesi"

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli Belediyesi, vatandaşların organik tarım yapmalarını teşvik etmek amacıyla başlattığı "Hobi Bahçeleri Projesi" ile büyük ilgi görüyor. Proje, emeklilere doğayla iç içe vakit geçirme ve kendi organik tarımlarını yapma imkanı sunuyor.

Mezitli Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Hobi Bahçeleri, şehirde yaşayan ve emekli olan vatandaşları hedefliyor. Toplamda 11 farklı bölgede bulunan Hobi Bahçeleri, emeklilerin günlük hayatın stresinden uzaklaşarak sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca, engelliler ve kanser gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlara öncelik tanınarak toplumda daha öncelikli gruplara destek sağlanıyor. Bahçelerde emeklilere çeşitli tarımsal üretim imkanları sunuluyor. Proje, sağlıklı beslenmeye katkı sağlamanın yanı sıra doğayla iç içe bir yaşam tarzını teşvik ederek sosyal bir etkileşim ortamı oluşturuyor.

Hobi Bahçeleri projesinin kısa sürede büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, emeklilere sağladığı faydaların sürdürülebilir bir yaşam için önemli olduğunu vurguladı. Tarhan, "Mezitli Belediyesi olarak birçok tarımsal projede Türkiye'ye örnek olduk. Bunlardan birincisi kent içindeki yeşil alanların tamamını oyun alanı ve jakaranda koruluğuyla doldurduk. Gönüllülerin yapmış olduğu 72 tane jakaranda koruluğu mevcut. Bu projemiz birçok belediyeye örnek oldu. Bunun yanında Hobi Bahçelerimiz var. İnsanların toprakla buluşmasını sağlıyoruz. İnsanları üretime teşvik ediyoruz. Emekliler, sağlık sorunları olan vatandaşlara öncelik veriyoruz. Mezitli'de 11 tane Hobi Bahçesi yaptık. Şu anda binlerce vatandaşımız Hobi Bahçesi için talepte bulunuyor. Pandemi ve depremden sonra insanlar evden çıkıp, toprakla bütünleşmek, üretimde bulunmak istiyorlar. Doğal sebze ve meyvelerini kendileri üretmek istiyorlar. Hobi Bahçelerinde bir sosyalleşme ve arkadaş çevreleri de oluşuyor. Mezitli Belediyesi Hobi Bahçeleri ile Türkiye'ye örnek oldu. Çocuklardan emekli insanlarımıza kadar herkes toprakla buluşsun ve üretim yapsın istiyoruz" dedi."

Mersin'de ’Hobi Bahçeleri’ne Büyük İlgi

Mersin'de ’Hobi Bahçeleri’ne Büyük İlgi

Mersin'de ’Hobi Bahçeleri’ne Büyük İlgi

İlgili Haberler

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber