Mersin'de "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık iddiasına 4 gözaltı

Mersin'de "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık iddiasına 4 gözaltı

Mersin'de "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık iddiasına 4 gözaltı

Mersin'de, alışveriş bahanesiyle girdikleri iş yerlerinde "tırnakçılık" yöntemiyle hırsızlık yaptıkları iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesinde bakkal işleten A.K, dükkanına gelip 6 ekmek almak isteyen şüpheliler tarafından dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurdu.

Şikayet üzerine çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarında yaptığı incelemede şüphelilerin otomobil plakasına ulaştı.

Para bozdurma ve alışveriş bahanesiyle girdikleri farklı işletmelerden "tırnakçılık" yöntemiyle çaldıkları paralarla tüp başlığı, tavuk, baharat, meşrubat ve sigara alan şüphelilerin kimlikleri de tespit edildi.

Adana'dan geldikleri kentte, aldıkları ürünlerle pikniğe gitmeye hazırlanırken ilk şikayetten yaklaşık 2 saat sonra yakalanan S.E. (22), K.E. (21), A.S. (38) ve A.E. (27) emniyete götürüldü.

Şüphelilerden S.E, adli tıp raporu için sevki sırasında kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Biz buraya tırnakçılık yapmaya değil, piknik yapmaya geldik. Bir daha da gelmeyeceğiz zaten." dedi.

Öte yandan, işletmelerin güvenlik kamerası kayıtlarında, S.E. (22) ve K.E'nin (21) girdikleri dükkanlarda önce 100 lira bozdurmaya çalıştıkları, aynı zamanda alışveriş yaparak oyaladıkları iş yeri sahiplerinden fazla para üstü aldıkları görülüyor.

20210312-2-47298774-63311439-web.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber