Halis KARADUMAN

Halis KARADUMAN

Müslümanca Duruş

Müslüman; Allah’ın istediği şekilde duyan, anlayan, düşünen ve davranan kul olmalıdır. Yaradan bir konuda ne buyurmuş, bunun dışında başka bir yol bulunur mu acaba diye düşünmeyen, şeksiz şüphesiz inanan insandır Müslüman. Müslüman Hz. Ebubekir efendimiz gibi, Peygamber Efendimiz ne buyuruyorsa doğrudur diyen insandır. Çünkü Peygamberim, Kur’an-ı Kerimi bize bildiren ve en iyi anlayan ve anlatan yüce şahsiyettir. Müslüman Peygamberinin yolundan gidendir.

Müslüman elinden ve dilinden başkalarına zarar gelmeyen insandır. Yanındayken dostuna destek olan, arkasında koruyan ve kollayandır. Verilen selamın hakkını veren adamdır. Eğilmeyen bükülmeyen, haksızın ve zalimin karşısında kale gibi durandır.

Vatanını, milletini seven, dini ve bayrağı için gerekirse canını seve seve vermeyi göze alan, mermiyi ve tankları görünce kaçmayan, vatan ve millet düşmanlarının oyuncağı olmayan, kutsalı uğrunda ölmeyi nimet bilen yiğit pehlivandır Müslüman.

Vatanına, milletine, dinine zararlı şer odaklarını tanıyan, hiçbir şekilde bunlara fırsat vermeyen, fikriyle, malıyla ve gerektiği zaman da canıyla tağutun karşısına dikilendir Müslüman.   

Nereden geldiğini unutmayan, dünyaya nizam veren mazluma kol kanat geren ceddiyle övünmesini bilen, can vererek, kan vererek, baş vererek kazandığı ülkesinde tekrar o karanlık günlere dönmemek için, bu huzurlu günlerin kadrini değerini bilen adamdır Müslüman.     

Müslüman; hangi televizyon kanallarının faydalı, hangilerinin vatanı ve milleti bölmek için zehir akıttığını, hangilerinin yuvayı yıkmak, kızı anaya, oğlanı babaya isyan ettirmek için çabalar harcadığını bilen, televizyonunun kumandasına hâkim olandır. 

Kısacası Müslüman uyanık adamdır. Düşmanlar bu ülke ve inanmış millet için ne tür kirli ve çirkin planlar hazırlıyorlar bilmelidir.

İslam ümmetinin ayakta kalan son kalesini yıkmak için bitmeyen oyunlarında, dışarıda ve içeride kimlerin figüran olarak kullandıklarını bilen ve hakkın ve doğrunun yanında saf tutandır Müslüman.

Kısacası, Müslüman Allah’a inanmış adamdır. Peygamberinin yolunda şeksiz şüphesiz yürür. Vatan ve millet düşmanlarına fırsat vermez. Ne yiyor, nasıl giyiniyor, nasıl görünüyor bilir. Her hal ve davranışı ile İslami bir duruş sergiler…

Allahım, rızan yolunda ayağımızı sabit kıl.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber