Mut'un Ot Kültürü Festivalle Tanıtılacak

Mut'un Ot Kültürü Festivalle Tanıtılacak

Mersin'in Mut ilçesinde bu yıl ilki 7-8 Mayıs'ta düzenlenecek Ot Lezzet Festivali'nde, ilçede yetiştirilen otlar ve bunlarla yapılan yemekler tanıtılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği (MEGEP) ve İstanbul Mutlular Derneğince (MUTDER) organize edilen festivalin tanıtım toplantısı, Mut Belediyesinin toplantı salonunda yapıldı.

MEGEP ve MUTDER Başkanı Hasan Gezer, ilçenin önemli bir tarım merkezi olduğunu belirterek, 7-8 Mayıs'ta yapılacak festivalde otlar ve bunlarla yapılan yemekler ile yöresel ürünlerin tanıtılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da festivale herkesin katkısının önemli olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcıların önerileri dinlendi.

Kaynak:Mersin Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber