Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralamasında Yer Aldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Genç Üniversite Sıralamasında Yer Aldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Times Higher Education tarafından hazırlanan 2024 Genç Üniversite Sıralamasında 601+ bandında yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, dünyanın en saygın sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2024 Genç Üniversite Sıralamasına ilk kez 601+ bandından girme başarısını elde etti. Bu sıralama, 50 yıllık veya daha genç olan 1200'e yakın dünya üniversitesini değerlendiriyor.

Başarılar ve Önceki Sıralamalar
Daha önce Dünya Üniversite Sıralamasında ilk kez 1501+ bandında yer alan, ardından Asya Üniversite Sıralamasında 601+ bandında bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, şimdi de genç üniversiteler sıralamasında 601+ bandında yer alarak başarısını sürdürdü.

Değerlendirme Kriterleri
Sıralama, öğretim (öğrenme ortamı), araştırma ortamı (hacim, gelir ve itibar), araştırma kalitesi (atıf etkisi, araştırma gücü, araştırma mükemmelliği ve araştırma etkisi), uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma) ve endüstri (gelir ve patentler) göstergelerine göre yapılıyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 1172 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada, sıralamaya girme kriterlerini karşılayan ilk 673 yükseköğretim kurumu arasında yer aldı.

Türkiye’den Katılım ve Başarı
Türkiye'den 80 yükseköğretim kurumu sıralamaya başvurmuş olup, 58 Türk üniversitesi kuruluşun değerlendirme kriterlerini karşılayabildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu 58 üniversite arasında yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, 22 Türk üniversitesi ise sıralamaya raportör olarak girebildi.

Üniversitenin Vizyonu ve Geleceği
Bu başarı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin uluslararası arenada tanınırlığını artırırken, üniversitenin eğitim ve araştırma kalitesinin de bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Üniversite, gelecekte de bu başarıyı sürdürmeyi ve daha üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

"Adımızı Uluslararası Düzeyde Daha Fazla Duyuracağız"

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi daha önce dünyanın en saygın sıralama kuruluşu THE'nın 2024 Dünya Üniversite Sıralaması ile 2024 Asya Üniversite Sıralamasına ilk kez ve önemli sıralardan girme başarısı kaydettiğini belirten Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin şimdi de yine tarihinde ilk kez THE 2024 Genç Üniversite Sıralamasına 601+ bandında girdiğini ifade etti.

Üniversitenin söz konusu sıralamanın değerlendirme kriterlerini karşılayan 58 Türk üniversitesinden birisi olmanın ayrıca gurur olduğuna vurgu yapan Rektör Uslu, "Bu çerçevede üniversitemizin adını uluslararası düzeyde daha fazla duyuracağız. THE'nın 2024 yılı içerisindeki bütün kategorilerinde ilk kez sıralamaya girmekten dolayı mutluluk duyduk. Bu başarıda emeği geçen tüm üniversitemiz personeline teşekkür ediyorum"

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber