Robot Yarışmasında Karamanlı Gençlerden Başarı

Robot Yarışmasında Karamanlı Gençlerden Başarı

Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 10 birincisi Konya'da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı uluslararası robot yarışmasına katılarak 500'e yakın robot içerisinden ilk 50'ye girerek Karaman'ı başarıyla temsil etti.

Uzun uğraşlar sonucu okul öğretmenleri ve öğrencileri uluslararası robot yarışmasında yarışacak robotları itinayla hazırladılar.

Hızlı çizgi izleyen ve insansız hava aracı (drone) kategorilerinde robotlar üreten okulun, bilişim teknolojileri, elektrik elektronik, otomasyon ve yenilenebilir enerji alanlarının ortaklaşa katkı sağladıkları yarışma hazırlıklarında adeta bir fabrika gibi çalıştıkları süreç sonunda uluslararası anlamda başarılı robotlar arasında yerini aldılar.

Daha önceki yıllarda da bu yarışmalara katılan Temizel ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarışmalara katıldıkları bu robotlarını ve bunun yanı sıra Tübitak bilim fuarları için geliştirdiği birbirinden farklı akıllı robotları tüm halkın beğenisine sunuyor.

17 Mayıs 2017 çarşamba günü Temizel ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Tübitak 4006 bilim fuarları ve bunun yanı sıra bu yılın teması olarak belirlediği yazılım şenlikleri gezilebilir. Özellikle meslek liselerinin tercih etmek isteyen, mesleki anlamda kariyer yapmak isteyen ayrıca okulun alanlarından herhangi birine ilgisi olan tüm ortaokul ve lise öğrencilerini okulun faaliyetlerini görmek için bu fuar ve projeleri görmeye bekliyor.

Fuar açılışı 17 Mayıs 2017 çarşamba günü saat 10 da gerçekleşecek ve fuarlara tüm Karaman halkı davetlidir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber