Temelini Attı, Bitiş Süresine Hedef Koydu!

Temelini Attı, Bitiş Süresine Hedef Koydu!

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı Karaman eski Mersin yeni AK Parti Milletvekili Lütfi Elvan’ın Cuma Namazı ile başlayan Karaman programında neler yaşandı.

Temel atma ve bir dizi ziyaret kapsamında memleketi Karaman’a gelen Lütfi Elvan’ın Karaman programı ilk olarak Cuma namazı kılınması için Karaman’da hizmete yeni başlayan Ahmet Yesevi Camii’ne gelmesi ile başladı.

Elvan, cami girişinde Karaman Valisi Fahri Meral, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Başkanı Mustafa Sonay Gülgen, KMÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Akgül, Karaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Karaman İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan ve AK Parti il yönetimi tarafından karşılandı. Kılınan Cuma namazı sonrası temel atma töreni için Karaman Devlet Hastanesi arka tarafında yapımına başlanan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi inşaatına geçildi.

Protokolden Selamlama Konuşması

12 Temmuz 2019 Cuma günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde düzenlenen temel atma programına; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Başkanı Mustafa Sonay Gülgen, il protokolü, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreni protokol konuşmalarıyla devam etti. Törende bir konuşmaya yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yapımı devam eden fakülte hakkında katılımcılara bilgiler verdiği konuşmasında fakültenin yapımını üstlenen Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’na teşekkür etti.

Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen yaptığı konuşmada hayırsever işadamı merhum Ahmet Keleşoğlu’nun ilimize ve ülkemize çok önemli eserler kazandırdığını belirterek, ilimizde eksikliği hissedilen böyle bir hizmetin kazandırılmasının kendileri açısından da mutluluk verici olduğunu dile getirdi. 

Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser’in selamlama konuşmalarından sonra Vali Fahri Meral konuşmasında, 2007 yılında kurulan ve bugün itibariyle 1 milyon 661 bin metrekarelik Kampus alanına sahip Karamanoğlu Mehmet Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir gelişme göstererek içerisinde barındırdığı fakülte ve diğer birimleriyle gelişmesini ve genişlemesini başarılı bir şekilde devam ettirdiğini söyledi.

Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde, Konya ve İstanbul’da eğitim, sağlık, kültür olmak üzere önemli yatırımları olan Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın kurucusu Karamanlı iş insanı Ahmet Keleşoğlu’nun yaptığı hayır hizmetleri ile gönüllerde farklı bir yerinin bulunduğunu belirten Vali Meral, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından yaptırılacak olan Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi’nin hizmete girmesiyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin adından daha çok söz ettirerek Karamanımıza ve ülkemiz insanına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

Fakülte Yapımına 1 Yıllık Süre Verdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise böyle güzel bir günde toplanmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Karaman, Türk tarihinin en önemli merkezlerinden birisidir. Türk kültürünün yeşerdiği, nefes aldığı ve yaşadığı yerdir. Karaman aynı zamanda çok büyük hizmetler vermiş olan tarihi büyükleri yetiştiren önemli kentlerimizden birisi. Ecdadımız bizlere çok önemli bir kent olan Karaman’ı bırakmıştır. Ben de Karaman’da doğmuş birisi olarak Karamanlı hemşehrilerime yıllardır hizmet etmek benim için onur ve gurur meselesi olmuştur.”şeklinde sözlerine başladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan törende yaptığı konuşmada, Ahmet Keleşoğlu’nun ülkemize ve milletimize çok önemli hizmetleri olduğunu ve yaşamı boyunca birçok eserin ilimize kazandırılmasına öncülük ettiğini belirterek sahibi olduğu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı’nın da aynı anlayışla hizmet noktasında çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Elvan, Karaman’ın 15 yıllık süreç göz önüne alındığında köy görünümünden modern bir kent konumuna geldiğini belirterek var olan eksikliklerin tamamlanarak büyümesi ve gelişmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
İnşaatın süreci hakkında da hedef koyan Elvan; “Zannetmeyin ki bu fakültenin inşaatı üç beş yıl alacak, bugün 12 Temmuz 2019. 12 Temmuz 2020’de yani bir yıl sonra, bu fakülte tamamıyla bitmiş, hizmete sunulacak hale gelmiş olacak.” Dedi.

Konuşmaların ardından Vali Fahri Meral, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’a, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül ise Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sonay Gürgen’e diş hekimliği fakültesinin ilimize kazandırılmasındaki katkıları nedeniyle plaket verdi.

İnşaatın Selameti İçin Kurban Kesildi

Plaket töreninin ardından il Müftüsü Muhammed Lutfi Ketenci’nin yaptığı duaların ardından Vali Fahri Meral ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ve il protokolünün katılımıyla Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinin temeli hayırlı olması dilekleriyle atıldı.  Daha sonra yapılan dua ile kurban kesildi.
Şehir Stadyumu Ziyareti

Programın sonunda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Vali Fahri Meral ve Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser ile birlikte yapımı devam eden şehir stadyumunda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber