Halis KARADUMAN

Halis KARADUMAN

Ülkem İçin Ayaktayım

Vatan; İnsanın doğup büyüdüğü, havasını teneffüs ettiği, özgürce yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını seve seve vereceği mekandır,evdir, kutsal toprak parçasıdır. Sevgilerin en kutsalı en yücesidir.

Atalarımızın kanlarını canlarını vererek bizlere emanet ettiği en değerli varlığımızdır. Her karış toprağında dedemim, atamın kanı gizlidir. Duvara koyduğun kerpicin içerisinde kim bilir hangi evliyanın, vezirin, şahın kanı kemikleri vardır. Üzerinde abdestsiz gezilemeyecek kadar kutsal, şüheda fışkıracak  bir toprak parçası üzerinde yaşıyoruz.

İnsanlar; canlarını, dinlerini, mallarını, namuslarını ancak vatanlarıyla ayakta tutar ve devletleriyle korurlar. Vatanını kaybeden milletlerin durumları ortada. Bugün Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da... yaşayan insanların malları, namusları ne kadar güvende. Vatan sevgisi imandandır sözü çok güzel. Ben de diyorum ki; vatan sevgisi vicdandandır, vatan sevgisi her insanın iliklerine kadar işleyen genlerindendir.

Vatan sevgisinden mahrum olanların kanları tahlile muhtaçtır. Peygamberim "Cennet anaların ayakları altındadır" buyurmuştur. Ana en kutsaldır. Benim milletim vatana "anamdır" demiştir. Anasını sevmeyen, ona ihanet edenlere milletimiz çok nefis güzellemeler döşemişlerdir.

Alemde insanın kıymeti; din,millet, vatan, bayrak ve devamında devlet sevgisiyle orantılıdır. Adamı bu ölçülere vuracaksın, ne kadarlık adam olduğu ortaya çıkacaktır. Allah'ım bizleri dünyada vatansız, ahirette imansız eyleme. Her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış olan aziz vatanıma göz dikenlere, onu istila edip düşmanlara peşkeş çekmek niyetinde olanlara fırsat verme. Milletime feraset ve uyanıklık ver.

Bugün milletimiz bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Milletin her ferdi dini için,özgürlüğü için, evladı torunu için, Allah rızası için bu kutsal mücadeleye destek vermelidir. Bu mesele bizim milletin meselesi olmaktan çıkmış, artık bir ümmetin kurtuluş mücadelesi haline gelmiştir. Düşman ümmetin kurtuluşunu bu milletin kükreyişinden gördüğünden dolayı, bütün kin ve hıncıyla bu millete, bu devlete yüklenmektedir. Bugün iri olmak, diri olmak, bir ve uyanık olmak zamanıdır. Bu gün yatarsan yarın pişman ve kalktığında istemediğin, nefes alamayacağın bir dünyaya uyanabilirsin. Peygamberim:"Allah rızası için bir gün nöbet beklemek, dünya ve dünyadakilerden daha hayırlıdır" buyuruyor.  Bu davet yalnızca askerler için değil, bütün millet için geçerlidir.

Vatanımıza sahip çıkalım, düşmanları sevindirmeyelim. Bütün ümmet-i alem dara düştüğünde ülkemize gelirler, başımızın üstünde ağırlar, misafir ederiz. Bu vatan onların da ataların mülküdür. Bizi sevenlerin ortak vatanıdır. Ama bizim gideceğimiz başka bir yer yoktur. 'Son kale Türkiye' ne pahasına olursa olsun korunacak, istilacılara, vatan hainlerine terk edilmeyecektir.

"Gevşemeyin, üzülmeyin eğer inanıyorsanız mutlaka üstünsünüz." Ali İmran 139

"Bir kimse kendini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir."Tirmizi.

Allah yar ve yardımcımız olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber