Uzmanlar Normal Doğumu Öneriyor

Uzmanlar Normal Doğumu Öneriyor

Kadın Doğum Uzmanı Şengör’den Normal Doğum Çağrısı

Vitale Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Ali Fuat Şengör, Antalya'da 2010 yılında kurulan hastanenin 13 yıldır başarılı bir şekilde hizmet verdiğini belirtti. Şengör, hastanenin kuruluş amacının Antalya'da eksik olan kadın hastalıkları ve doğumla ilgili branş hastanesi açarak ihtiyacı karşılamak olduğunu ifade etti. Başlangıçta 17 yatakla hizmet verdiklerini ve bu kapasiteyi zamanla 78 yatağa çıkardıklarını söyledi.

Op. Dr. Ali Fuat Şengör, kadınların özellikle normal doğumu tercih etmelerini önererek, "Doğum fobisini yenerek normal doğuma kişileri teşvik ediyoruz. Doğumla beraber yenidoğan ayağını da kuvvetlendirmemiz için Antalya'da en fazla yatak sayısına sahip hastanelerden biriyiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, 2010 yılında senelik 565 doğum gerçekleşirken, hastanenin açıldığı günden bu yana toplamda 35 bin sağlıklı bebeğin dünyaya geldiğini ve yılda yaklaşık 2 bin bebeğin doğduğunu belirtti.

"Toplumun yüzde 15'i gebeliği yakalayamıyor"

Bir yıl boyunca düzenli bir beraberlik olmasına rağmen çocuk sahibi olmayan çiftlere bebek problemi olan çift denildiğini dile getiren Şengör, "Toplumda yıllık yüzde 15 civarında görülüyor. Yani 1 yıllık süre zarfında yüzde 15 çift gebeliği yakalayamıyor. Kısırlığın yüzde 65'lik sebebi kadın faktörlerinden kaynaklanıyor. Geri kalan ise erkeğin sperm faktörüdür. Yumurtalıklardan, tüplerden veya rahmin yapısından kaynaklanmaktadır. Erkeklerde ise; zararlı ajanlar, zaman yaş, enfeksiyon, kimyasal maddelerden kaynaklı da olabiliyor. Evlenme ve gebe kalma yaşının giderek ilerlemesi de risk oluşturuyor. Kadınların geçirdiği enfeksiyonlardan dolayı tüplerinin tıkanması, erkeklerin sigara, alkol tüketimi ve ateşli hastalıklardan dolayı da olmaktadır. Bunların çözümü var aile sabır göstermesi lazım. Bu tedavi süzgecinden cevap alamazsak son çare olarak tüp bebek tedavisi yöntemiyle bebek sahibi yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yurt dışından ilgi

Şengör, her ay mutlaka üçüz, yılda ile 100'ü bulan ikiz doğumlarının olduğunu bildirdi. Yurt dışından da çok sayıda hastalarının olduğunu ifade eden Şengör, "Türki Cumhuriyetlerden, Rusya'dan ve çevre ülkelerden anne adaylarımız bizlere başvuruyor ve gördüğü tedavi sonrasında bu duyguyu tadıyor. Tüp bebek yaklaşık 3 haftalık bir süreç. Hastalar hazırlığını yurt dışında yapıp, Antalya'da 3 hafta süreç kaldığında bu zamanı tamamlamış oluyoruz. Türkiye'deki tedaviler yurt dışına göre daha uygun fiyatlı ve Türk hekimleri bu konuda daha başarılı. Teknolojik olarak da Türkiye çevre ülkelerden ayrılıyor" açıklamasında bulundu.

"Normal doğum istiyoruz"

Op. Dr. Esra Ünal ise yüzde 40 normal doğum, yüzde 60 oranında ise sezaryan doğum olduğunu belirtti. Bu nedenle daha çok doğal doğumla ilgili çalışmalar yaptıklarına değinen Ünal, "Anne adaylarını psikolojik rahatlatma yönünde gebe okulu düzenledik. Suda doğuma teşvik etmeye çalışıyoruz. Suyun kasların ve doğum üzerindeki rahatlatıcı etkilerinden faydalanmaya çalışıyoruz. Hastanemiz 7/24 çalışmakta ve nöbetçi çocuk hastalıkları ve kadın doğum doktoru hizmet vermektedir. Ameliyathane ekibi de aynı sistemle çalışmaktadır. Hastaların cinsel problemleri ve genital estetik uygulamalarımız da mevcut" dedi.

"Başarıyla taburcu ettik"

Doç. Dr. Ali Annagür, ise çok güçlü bir kadroya sahip olduklarını vurgulayarak, "20 yenidoğan, 4 genel yoğun bakım hizmet veriyoruz. Hemşirelerimizin her bir çocuğu evladı gibi sahiplenerek mesai kavramını dikkate almadan çalışıyor. 400 gram ağırlığında dünyaya gelen ve başarıyla tedavi edip taburcu ettiğimiz bebeğimiz bizim için büyük bir gurur ve motivasyon oldu. Kısırlık tedavisi yapılması nedeniyle de sıklıkla ikiz, üçüz bebeklerimiz oluyor. Ayrıca 6 kilo 400 gram bebeğimizi de sağlıkla taburcu ettik" diye konuştu.

Uzmanlar Normal Doğumu Öneriyor

Uzmanlar Normal Doğumu Öneriyor

Uzmanlar Normal Doğumu Öneriyor

İlgili Haberler

Kaynak:Antalya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber