Vali Süleyman Tapsız’dan Ayrancı İlçesine Ziyaret

Vali Süleyman Tapsız’dan Ayrancı İlçesine Ziyaret

Vali Tapsız, Karaman Valiliğine atanmasından sonraki ilk gezisini Ayrancı ilçesine düzenledi. 12 Temmuz 2016 Salı günü gerçekleşen ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunso

İlçe Kaymakamlığını ziyaret ederek, Ayrancı gezisine başlayan Vali Tapsız’ı, Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Fatih Kaşıkçı ve birim amirleri karşıladı. Binayı gezerek personel ile tanışan Vali Tapsız, daha sonra Kaymakam Fatih Kaşıkçı’dan ilçede tamamlanan ve yapımı devam eden kamu yatırımları ile ihtiyaç duyulan yatırımlar hakkında brifing aldı.
 
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığına geçen Vali Tapsız, Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı ve belediye personeli tarafından karşılandı. Vali Tapsız, ilçenin durumu ve belediyenin çalışmaları hakkında başkan Büyükkarcı’dan bilgiler aldı.
 
Vali Tapsız, Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından esnaflarla da bir süre ayaküstü sohbet ederek, hayırlı bol kazançlar temennisinde bulundu.
 
Vali Tapsız ziyaretlerin ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda ilçe birim amirleri, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.
 
 “Mevcut sorunları birlikte hareket ederek ortadan kaldıracağız”
 
Selâmlama konuşmasıyla başladığı tanışma toplantısında; “Vali Tapsız ilk gezilerini Ayrancı ilçesine düzenlediklerini belirterek, Ayrancı ilçesinin son durumunu ve sorunlarını yerinde görmek için böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. İl Özel İdaresi olarak ve devletin diğer kurumları olarak ilçemizin ve ilçemize bağlı köylerimizin sorunlarını yerinde tespit ederek çözümü noktasında gereken çalışmaları yapacağız. Devlet - Millet bütünlüğü içerisinde mevcut sorunları birlikte hareket ederek ortadan kaldıracağız.
 
“Kamu görevinde özverili ve gayretli olmak gerekiyor”
 
Kurum müdürlerine seslenen Vali Tapsız, kamuda görev yapan bütün çalışanların sorumluluklarını yerine getirme konusunda özverili ve gayretli bir çalışma içerisinde olması gerektiği vurgulayarak, kamu çalışanlarından mesai kavramına da özen göstermelerini istedi.
 
Kamuda görev yapan tüm personelin görev bilinci içerisinde hareket ederek görevlerini en iyi şekilde yapmaları gerektiğini ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini kendilerinden beklediğini söyleyen Vali Tapsız, kamu hakkının olduğu bu tür yerlerde çalışanların kamu vicdanına uygun hareket ederek yaptıkları iş ve işlemlerde buna riayet etmelerini istedi.
 
“Amacımız güler yüzlü bir yönetim anlayışını hâkim kılmak”
 
“Yıkmak kolay, yapmak zor, asıl olanın gönüller yapmak” olduğunun altını çizen Vali Tapsız, güler yüzlü bir yönetim anlayışının, insan odaklı bir hizmet anlayışını hâkim kılmanın esas olduğunu belirtti. Kamu çalışmaları olarak doğrulukta ve dürüstlükten asla taviz verilmemesi gerektiğini söyleyen Vali Tapsız, bununla birlikte çalışkan, fedakâr ve özverili bir şekilde hizmetleri sürdürme gayreti içerisinde olunması gerektiğini belirtti. Vali Tapsız konuşmasının devamında, “Milletimizin bizim hizmetimize ihtiyacı var. Yurdun hangi köşesi olursa olsun bu milletin ve bu ülkenin bizim hizmetimize ihtiyacı var. Biz de buna talip olan memurlar olarak görevimizi en iyi şekilde yapmamız lâzım. Herkes evinin önünü süpürürse çevremiz tertemiz olur. Bu yüzden her çalışan kendi sorumluluğunun farkına varırsa ve bu sorumlulukları hakkıyla ve layıkıyla yerine getirirse, sorunların ortadan kalkmaması için hiçbir neden yoktur dedi.
 
“İl Müdürleri ziyaretleri sıklaştıracak” 
 
İl Müdürlerine de seslenen Vali Tapsız, kurum müdürlerinden her ay en az bir kez daire ilçe müdürlerini ziyaret etmelerini ve bu süreçte ilçedeki yatırımların gerek gerçekleşme noktasında gerekse ortaya çıkan sorunlarının çözümünde kendilerine destek olmalarını istedi.
 
“Kamu çalışanları iyi ilişkiler sayesinde daha verimli olacak”
 
Kamu çalışanlarının birbirleriyle iyi ilişkiler içerisinde olmalarını isteyen Vali Tapsız, kamusal alanda yürütülen çalışmaların daha verimli olması noktasında selâmlaşmanın ve birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi. Vali Tapsız konuşmasında, kurum müdürlerinden ilçede yapılan yatırımlar ve sürdürülen diğer çalışmalar hakkında gereken önemi vermelerini isterken, Karaman’ı her anlamda gelişmiş, kalkınmış ve refah seviyesi yükselmiş bir konuma getirebilmek için el birliği içerisinde çok çalışarak bunu başarabileceklerini söyledi.
 
İletişimin çok önemli olduğunu ve tüm iletişim kaynaklarının açık olmasını isteyen Vali Tapsız, elbirliği ile tüm kamu çalışanları olarak Karaman’ı hak ettiği konuma getirebilmenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.  Kamusal alanda görev yapan tüm personelin görevini özverili bir şekilde yerine getireceğine olan inancını belirten Vali Tapsız, Biz mazeret üretenlerden olmamalıyız. Tam tersine ortaya çıkan sorunları çözen, pratik ve seri insanlar olmalıyız. Bizler, kamu personeli ve çalışanları olarak gayretli ve fedakârca çalıştığımız zaman, iş ve işlemlerimizi yürütürken doğruluk ve dürüstlük ilkesine sımsıkı bağlı olarak zamanında, doğru ve en güzel şekilde yerine getirdiğimiz zaman, inşallah gerek Karaman gerekse ülkemiz hak ettiği yerde olacaktır.
 
“Yapımı tamamlanan yatırımlar yerinde incelendi”
 
Vali Tapsız, Halk Eğitim Merkezi’ndeki programın ardından, yapımı tamamlanan Ayrancı 6 Hekimlik Aile Sağlık Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy tarafından Vali Tapsız’a bilgiler verildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber