Vali Tapsız, Ermenek'te Şehit ve Gazi Ailesini Ziyaret Etti

Vali Tapsız, Ermenek'te Şehit ve Gazi Ailesini Ziyaret Etti

Vali Süleyman Tapsız, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerine yaptığı ziyaretlerin ardından programına Ermenek ilçesiyle devam etti.

Ermenek ilçesindeki programına Kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Tapsız, Kaymakam Mesut Tabakçı ve Kaymakamlık personeli tarafından karşılandı. Kaymakam Tabakçı’dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Tapsız’a burada ahşap işlemeli vazo hediye edildi.
 
Vali Tapsız daha sonra Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ve Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel’i makamında ziyaret etti. Ardından Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve kurum amirlerinin katıldığı toplantıda, Kaymakam Tabakçı ilçe genelinde yürütülen çalışmaları özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.
 
Sunumun ardından Ermenek’te bulunmaktan dolayı mutluluğunu ifade edip, tüm İslam âleminin üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Tapsız, “Hepimizin görevi devletimize ve milletimize en iyi şekilde hizmet edebilmektir. Görevlerimizi ifa ederken şeffaf, hesap verebilir, adil ve hakkaniyet ölçüsünde yürütmeliyiz. Güler yüzlü hizmet anlayışını hâkim kılarak, vatandaşlarımızın iş ve işlemlerini en iyi şekilde yürütmemiz, vatandaşımız işini bitirdikten sonra güzler yüzlü hizmetin karşılığında yüzünün gülerek ayrılmasını sağlayacak bir ortamı oluşturmamız gerekiyor. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı ile hizmetlerimizi gerçekleştirmeliyiz.
 
Sevgi ve saygı ilkesiyle insana değer veren bir anlayışı hâkim kılarak birlik ve beraberliğimizi koruyacağız diyen Vali Tapsız, amacımız halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilinciyle baki kalan bu kubbede geride hoş bir seda bırakabilmektir dedi. Konuşmasında kurumlar arasında yapılan yazışmaların yanı sıra, işlerin daha kolay ve etkin bir şekilde sonuca varabilmesi için yüz yüze iletişim kurmanın önemine vurgu yapan Vali Tapsız, insanların birbirlerine karşı olan ilişkilerinde sevgi, saygı ve hoşgörünün önemli olduğuna değindi.
 
Ülkemiz üzerinde planları olanların oynadıkları oyunların, millet olarak, ülke olarak birlik ve beraberliğimizi koruyarak boşa çıkarılacağını söyleyen Vali Tapsız, “Bizler sizlere hizmet için buradayız. Hep birlikte çok çalışarak gerek ilimizin, kalkınması, gerekse ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayarak her yönden dünyanın en güçlü ve en müreffeh ülkeleri arasına girmesini sağlayabiliriz” dedi.
 
Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını dinleyen Vali Tapsız, sorunların çözümü noktasında her zaman çözüm üreten bir anlayış içinde olduğunu belirterek, sorun ve taleplerin giderilmesi konusunda il müdürlerine talimat verdi.
 
Vali Tapsız, ilimizin yatırımlar konusunda çok iyi bir konumda olduğunu ve özellikle eğitim yatırımlarında emeği geçmiş bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum dedi. İl özel idaresi tarafından il genelinde yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Vali Tapsız, İl özel idaresine yeni alınan araçlarla birlikte özel idare makine parkının daha da güçlendiğini belirterek, çalışmaların daha kaliteli ve hızlı bir şekilde yürütüleceğini belirtti.
 
Karaman’ın yüzde 4,2 ile işsizlik oranının en düşük olduğu il konumunda olduğunu belirterek, ilimizin ekonomik açıdan bulunduğu noktayı sayısal verilerle değerlendirdi. Bölgenin deprem riskinin en az olduğu bölgeler arasında yer almasının ilimizde yatırım yapmak isteyen özel sektör kuruluşlarına da çeşitli imkânlar sağladığını ifade eden Vali Tapsız, sahip olduğumuz avantajlarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, Karaman’ı ticaret noktasında hedeflenen noktalara ulaştırabileceklerini söyledi. 
 
Karaman’ın gıda sektöründe ülkemizin öncü illeri arasında yer aldığını belirten Vali Tapsız, enerji konusunda Türkiye’nin dünyada en hızlı büyüyen enerji pazarlarından birisi olduğunu belirterek, enerji üretimi konusunda önemli bir potansiyele ve en yüksek değere sahip olan ilimizin yenilenebilir enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.
 
Vali Tapsız, Karaman’a 2002 - 2017 yılları arasında eğitim, ulaşım ve altyapı, tarım ve hayvancılık,  kültür ve turizm, enerji alanlarında 11 milyar Türk Lirası yatırım yapıldığını belirtti.
 
Karaman son 14 yılda önemli yatırımlara imza attı
 
Vali Tapsız konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Karaman, ekonomi alanında son 14 yılda dış ticaret hacmi ve ihracatta 8 kattan fazla artış sağladı. Gıda şehri olan ilimizde ülkede üretilen bisküvi, çikolata, gofreti, kek ürünlerinin yüzde 35’i, bulgurun yüzde 20’si, ihraç edilen bulgurun yüzde 80’i üretilmektedir.
 
Gıda şehri Karaman, kara ve demiryolu ile 3 saat içinde 15 milyon kişiye ulaşabilme imkânına sahiptir. Organize Sanayi Bölgemizde şu anda 21 bin 172 kişi istihdam edilmekte olup,  Türkiye’nin en büyük limanı olan Mersin’e 2 saat mesafededir.
 
Enerji alanında son 14 yılda 1 milyar 32 milyon Türk Lirası yatırım yapılmıştır. Karaman olarak tükettiğimiz elektrik enerjisinin 3 katını üreten bir il konumundayız. Yine ilimizde doğalgaz altyapısının yüzde 85’i bitirilmiştir.
 
Ulaştırmada yine son 14 yılda 977 milyon Türk lirası yatırım yapılmıştır. 2002 yılında 19 km olan bölünmüş yol uzunluğu 2016 yılı itibariyle 8 kat artarak 157 km’ye ulaşmıştır.
 
Amacı, susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması ile köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi için uygulanmakta olan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında 2005-2017 yılları arasında 78 milyon Türk Lirası harcama yapılmıştır. Karaman’ın 2017 yılı KÖYDES ödeneğinde 9 milyon 2 bin Türk Lirası bulunmaktadır.
 
Karaman son zamanlarda çok önemli projelere imza atmıştır. Bu önemli yatırımlardan olan Hızlı Tren projesinin, Konya-Karaman arası 102 km 2. hat yapılması altyapı ve üstyapı işleri tamamlanmıştır. Karaman-Ulukışla arası 135 km 2. hat yapılması altyapı ve üstyapı ihalesi yapılmıştır.
 
Diğer önemli yatırım olan Karaman Havaalanı, 160 milyon Türk Lirası proje tutarlı olarak 2016 Yılı Yatırım Programına alınmıştır.
 
Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 2 milyon metrekare alanın Serbest Bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalışmaları hazırlanmıştır. Karaman Serbest bölge ile ilgili şirket kurulmuş olup ön protokolde önceki günlerde imzalanmıştır.
 
Bunun yanında Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. OSB Yük Merkezi ve demiryolu bağlantısı projesi gibi önemli projelerimiz devam etmektedir.
 
Bu yatırımların ilimize kazandırılmasında destek sağlayan tüm bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan Taşeli bölgesi hemşerilerim, ilimize ve ilçelerimize yapılan ne kadar yatırım varsa hepsiyle gurur duyuyoruz, sizler bu yapılan yatırımların en iyisine layıksınız diyen Vali Tapsız, sizleri seviyoruz” dedi
 
Program daha sonra Ali Rıza Alıçlı Rehabilitasyon Merkezi ziyaret ile devam etti. Burada eğitim gören öğrenciler tarafından büyük bir coşku ve alkışlarla karşılanan Vali Tapsız, spor faaliyetlerinden yüzme ve masa tenisi branşlarında, ülke düzeyinde dereceye giren sporculara hediyeler verdi.
 
Uğuz Tekin: Kazancı Beldemize 9 yıl aradan sonra ilk gelen Vali
 
Vali Tapsız, toplantının ardından Ermenek ilçesine bağlı Kazancı ilçesini ziyaret etti. Kazancı Belediye Başkanı Uğuz Tekin, belediye meclis üyeleri ve personeli tarafından karşılanan Vali Tapsız, ziyarette beldede yapılan çalışmalar hakkında başkan Tekin’den bilgiler aldı.
 
Belediye Başkanı Tekin, Beldemize 9 yıl aradan sonra gelen ilk Vali olduğunu ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Vali Tapsız’a beldenin sorunlarını aktardı. Vali Tapsız, sorun ve taleplerin yerine getirilmesi konusunda beraberindeki il müdürlerine talimat verdi.
 
Ermenek ilçesindeki gezi ve incelemeleri sona eren Vali Tapsız,  yolda karşılaştığı çocuklarla da yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.
 
Vali Tapsız, şehit ve gazi ailesini ziyaret etti
 
Taşeli bölgesindeki Ermenek ilçesi ziyaretlerinin son durağı şehit Jandarma Komando Er Murat Başçı’nın ailesi oldu. 2011 yılında Hakkâri Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının yola döşediği mayının patlatması sonucu şehit olan Murat Başçı’nın ailesini ziyaret eden Vali Tapsız, aileye taziyede bulunarak şehide Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diledi. Vali Tapsız daha sonra Elâzığ ili Alacakaya kırsalında teröristlerle girişilen çatışmada yaralan gazi jandarma er Mustafa Aydemir’in ailesini ziyaret etti.
 
Vali Tapsız’ın akşam saatlerine kadar süren ziyaretleri bölge halkı tarafından yoğun ilgi gördü.
 
Vali Tapsız’ın Taşeli bölgesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerine; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen ve il müdürleri eşlik ettiler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber