Vali Tapsız, Kazımkarabekir'de

Vali Tapsız, Kazımkarabekir'de

Vali Süleyman Tapsız, ilçe ziyaretlerini Kurtuluş Savaşımızın en önemli şahsiyetlerinden Kâzım Karabekir Paşa’nın memleketi olan ve adıyla özdeşleşen Kâzımkarabekir ilçesiyle sürdürdü.

 Programa, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreter Vekili Ahmet Günaydın, Kaymakam Ramazan Polat, İl Emniyet Müdürü, İl Müdürleri, İlçe Müdürleri, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Kaymakamlık binası önünde İlçe Kaymakamı Ramazan Polat ve kurum amirleri tarafından karşılanan Vali Tapsız, Kaymakamlık Makamında gerçekleşen kısa süreli ziyaretin ardından toplantının yapılacağı salona geçti.
 
İlçe Kaymakamı Ramazan Polat ilçenin genel durumu, ekonomik ve kültürel ögelerinin yanı sıra ilçedeki çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ahmet Günaydın’ın il özel idaresi olarak ilçedeki çalışmalarını anlatan sunumun ardından Vali Tapsız yaptığı konuşmada birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ederek çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Birliğimize ve dirliğimize kast edenlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunları bertaraf edebilmemiz için bir ve beraber olmamız gerekiyor dedi.
 
Kâzımkarabekir'in geniş ve bereketli topraklara sahip olduğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Vali Tapsız, bu bereketli ve mübarek topraklarda hepimizin çok çalışması gerektiğini söyledi. Vali Tapsız; “Herkes kendi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacak. Birbirimize her konuda destek olacağız. Sabır ve hoşgörü çerçevesinde birbirimize yardımcı olacağız. Bencillik gibi kötü duyguları bir kenara bırakıp, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde işlerimizi en güzel şekilde yürütmemiz gerekiyor” dedi.
 
Karaman'ın ekonomik ve kültürel kalkınmasının, ülkemizin de her alanda kalkınmasına ve yükselmesine katkı sağlayacağına olan inancını belirten Vali Tapsız, konuşmasının devamında Karaman'a yapılan yatırımların genel bir değerlendirmesini yaptı.
 
Karaman'a son 1 yılda 11 milyar Türk Lirası yatırım yapıldığını söyleyen Vali Tapsız, “Yeraltı ve yerüstü kaynaklarının yanı sıra sahip olduğu manevi zenginlikleriyle Karaman’ın çok önemli potansiyele sahip olduğunu belirterek, bu zenginlikleri fırsata çevirebildiğimiz ve potansiyelini harekete geçirebildiğimiz zaman Karaman’ın yükselmesi daha farklı olacaktır” dedi.
 
Karaman'a yapılan eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık, ulaştırma ve altyapı ile KÖYDES yatırımları ile ilgili de konuşan Vali Tapsız, yatırımların son hızla devam edeceği söyledi.
 
Toplantıda, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini dinleyerek, sorunların çözümü noktasında her zaman çözüm üreten bir anlayış içinde olduklarını ifade eden Vali Tapsız, sorun ve taleplerin giderilmesi konusunda ilgili müdürlere talimat verdi.
 
Vali Tapsız, ziyaretlerine öğleden sonra Kâzımkarabekir Belediyesi ile devam etti. Belediye ziyaretinin ardından Vali Tapsız, Şehit Muhammed Yalçın’ın kabri başında dua ederek, tüm şehitler için okunan Kuranı Kerim’i dinledi. Şehit Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın ile bir süre sohbet eden Vali Tapsız, daha sonra Kâzımkarabekir ilçesindeki programını sonlandırarak ilçeden ayrıldı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber