10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü nedeniyle ilimizde anma töreni düzenlendi.

Törene Karaman Valisi Fahri Meral, Garnizon Komutanı Per. Albay Yurdakul Kazım Türkmen, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Birol Üner, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydanında, tören protokolü ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Tören, Karaman Güzel Sanatlar Lisesindeki anma etkinlikleriyle devam etti.

Öte yandan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) de Atatürkçü Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde tören düzenlendi. KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, üniversite personeli ve öğrencilerin katıldığı törende Atatürk büstüne çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından tören son buldu.

baslk-021.jpg

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber