10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Karaman Valisi Fahri Meral,Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan,Rektör Mehmet Akgül,İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar ve AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Karaman Valisi Fahri Meral Yayınladığı mesajında;

“Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır.
 
Demokrasinin temel taşlarından olan basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.
 Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerimiz, günün her saatinde ve zor şartlarda, sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevi yerine getirmektedirler.
 Ülkemizin ve ilimizin sorunlarının kamuoyuna aktarılmasında ve etkin çözüm önerileriyle toplum düzeninin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.    
 
Bu duygularla ilimiz genelindeki tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte daha nice senelere sağlık, mutluluk ve başarılara erişmelerini dilerim” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ın Yayınladığı Mesajında;

“Zor şartlar altında görev yapan yerel basın çalışanları başta olmak üzere tüm basın mensupları, kamuoyunu bilgilendirme adına doğru, tarafsız haber verme, objektif davranma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra etmekte, biz kamu yöneticileri ve halkımız arasında köprü vazifesi de görmektedir. Bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutluyorum.

Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız; şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Karaman Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bizlerle sürekli beraber olan, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek halkımızın haber alma hakkını sağlayan ve aynı zamanda Karamanımızın tanıtımına katkı sağlayan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, tüm sevdikleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.”dedi.

KMÜ Rektörü Mehmet Akgül'ün Yayınladığı Mesajında;

“Demokrasimizin olmazsa olmazları arasında yer alan basın kuruluşları haber alma özgürlüğümüzün de en etkili organlarıdır. Kurumlar ve bireyler arasındaki veri akışı ile demokrasinin işlerliğine ve güçlenmesine katkı sağlayan basın, kamuoyunun doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde haber almasında da önemli bir rol üstlenmektedir.

Mesai ve zaman kavramı gözetmeksizin çalışmayı gerektiren, yorucu ve stresli iş koşullarına rağmen özverili ve fedakâr olmayı ilke edinen gazetecilik mesleği, özü itibariyle zor olmasına karşın nitelikleri yüksek özellikleri ile de çağımızın saygın mesleklerinden birisi haline gelmiştir.

İlimizin ve ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktararak bu sorunlar üzerine çözüm önerileri sunan, bu işlevi ile toplumsal yapıya ve kamu kurum kuruluşlarına destek veren basın mensuplarımız görevlerinin verdiği sorumlulukla zorlu çalışma şartlarına rağmen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret göstermektedirler.

Bu vesileyle başta üniversitemizde basın yayın faaliyetini layıkıyla ve severek icra eden mesai arkadaşlarımızın yanı sıra ilimizdeki yerel basın çalışanlarının ve ülkemizde bu kutsal görevi yerine getiren bütün gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mesleki yaşantılarında kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”dedi.

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar'ın Yayınladığı Mesajında;

'Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan basın çalışanları bu görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz.

Basın çalışanlarımızın bu meşakkatli görevlerinde yeterli desteği göremediklerini biliyor ve bunun için her zaman idareciler olarak yanlarında ve destekçileri olduğumuzu bilmelerini istiyorum.

Karamanımızın tanıtımı ve gelişiminde, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Basın çalışanlarımıza katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Şehrimize, ülkemize ve milletimize katkılarının aynı duyarlılıkla devam etmesini temenni ediyorum.

Basın çalışanlarımızın, milli bir hedef olarak, ülkemizin 2023 hedeflerine giden zorlu yolları, fikirleriyle, kalemleriyle aydınlatmaya devam edeceklerine can-ı gönülden inanıyorum. Bu inanç ve düşüncelerle, daha iyi çalışma imkân ve koşullarına kavuşmaları temennilerimle, tüm basın çalışanlarının, 10 Ocak ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum.'dedi.

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk Yayınladığı Mesajında;

“devlet ve millet hayatının can damarlarını haber, araştırma, yazı ve yorumlarıyla sürekli açık tutan, damarların çift taraflı çalışmasını sağlayan gazeteciler; zor, meşakkatli, mesuliyeti yüksek ancak bir o kadar onurlu, bir o kadar kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Çünkü bu meslek, üstlendiği işlev itibarıyla zorluklar ve yokluklar karşısında yıkılmaz, eğilmez bir irade, hak terazisinden sapmayan bir vicdan, yüksek bir karakter gerektirir” diye konuştu.

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Ülkemizde 1961 yılından beri 10 Ocak’ın “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Konuk, gazetecilerin, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanı olduğunu kaydetti.

Bireyin bireylerden, toplum kesimlerinin toplum kesimlerinden ve bütün toplumdan, milletlerin milletlerden, insanların birbirinden ve hadiselerden, gelişmelerden, yaşananlardan ve yaşanabileceklerden haberdar olmasının gazeteciler aracılığıyla sağlandığına işaret eden Başkan Recep Konuk, demokrasimizin, siyasetimizin, devlet yönetimimizin, sanayimizin, ekonomimizin, tarımın, gıdanın, sanat, edebiyat, sinema gibi bütün alanların gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceğine dikkat çekti. Başkan Konuk, “çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler var” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber