103 Yaşındaki Koca Çınar Ameliyat Oldu

103 Yaşındaki Koca Çınar Ameliyat Oldu

Karaman'da uzun süredir şiddetli şekilde karın ve sırt ağrısı çeken Ülfet Çalışkan (103), Karaman Devlet Hastanesinde başarılı bir ameliyatla tekrar sağlığına kavuştu.

Karaman Merkeze bağlı Sudurağı beldesinde yaşayan 103 yaşındaki Ülfet Çalışkan beldenin en yaşlısı olarak biliniyor. Çalışkan'ın ağrıları artık dayanılmaz hale gelince çocukları tedavisi için değişik sağlık kuruluşlarına başvurdu.

Fakat hiç bir sağlık kuruluşu yaşından dolayı Çalışkan'ı ameliyat etmek istemedi.

Karaman Devlet Hastanesi'nde muayene olan Çalışkan'a Genel Cerrah Uzmanı Op. Doç. Dr. Ahmet Aslan hastanın ağrılarının safra kesesi rahatsızlığına bağlı olduğunu belirleyerek, hemen ameliyata karar verdi.

Başarılı bir ameliyat geçiren Çalışkan, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuştu.

Dr. Aslan; 103 yaşında olan hastasının bu güne kadar ameliyat ettiği en yaşlı hasta olduğunu söyledi.

Tetkiklerde böbreklerin iyi çalışmadığını, ayrıca az sıvı almasından dolayı ürede bir yükseklik olduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Her şeyi hazırladık. Hastamızı acil koşullarda ameliyata aldık. Ameliyat sırasında oldukça korktuk. Tansiyonları düzenli seyretmedi. Safra kesesi ve karaciğer ileri derecede yapışıktı. Safra kesesi ameliyatı oldu. Hastamızın ağrıları şu anda azaldı. Biraz bulantısı var. Bu anesteziye bağlı olabilir. Şu an her şey yolunda. Yarın taburcu etmeyi düşünüyoruz. Anestezi ekibine ameliyat ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü zor bir ameliyattı. ekip olarak yaşlı teyzemizi ağrılarından kurtarıp sağlığına kavuşmasına yardımcı olduğumuz için mutluyuz. kendisine uzun ömürler diliyoruz."dedi.

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber