19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk İdare Sisteminde tarihi 1829’a kadar dayanan muhtarlık müessesesi için 19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim günü ’Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir. Muhtarlarımız köy ve mahallelerde, yerel yönetimlerimizin en önemli yapı taşıdır. Muhtarlarımız milletimizin teveccühü neticesinde görev başına gelmiş, kendi sorumluluklarının yanı sıra sosyal açıdan da sahip oldukları önemli görevleri olan, sorumluluk bölgelerindeki maddi durumdan yoksun insanların ihtiyaçlarının karşılanmasında da etkin rol oynayan seçilmiş kişilerdir.

Makamlar millete hizmet etmek için sadece birer araçtır. Kimimiz muhtar, kimimiz belediye başkanı, kimimiz vali, kimimiz milletvekili. Aslolan; ülkemizin ve milletimizin daha müreffeh yarınlara ulaşabilmesi, gelecek nesillerimize daha güçlü bir ülke bırakmak amacıyla ortak paydada buluşmaktır.

Karaman Belediyesi olarak millete hizmet yolunda ortaya koyduğumuz projelerde ve hizmetlerde daima muhtarlarımızla yakın istişarelerde bulunuyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunduğumuz gibi, muhtarlarımız da bu anlamda vatandaşlarımıza birer iletici konumunda yer alıyor. Muhtarlarımız vasıtası ile vatandaşlarımızın talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm muhtarlarımıza sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum.”

Muhtarlar Derneği Başkan Çalışkan'ı Ziyaret Etti

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan’a ve şahsında tüm Karaman Belediyesi çalışanlarına ilimizde yapmış oldukları hizmetlerden ve muhtarlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise: “Bu nazik ziyaretlerinden dolayı Karaman Muhtarlar Derneği yönetimine teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler noktasında üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızın ne derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Bulundukları mahallelerde ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız tarafından seçilen ve kendilerine emanet verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışan tüm muhtarlarımızı kutluyorum” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber