2. Ar-ge Proje Pazarı’nda Niğde’ye Birincilik Ödülü

2. Ar-ge Proje Pazarı’nda Niğde’ye Birincilik Ödülü

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; mensubu olduğu Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen...

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; mensubu olduğu Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen II. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri'nde "Tarım, Gıda ve Çevre Bilimleri" kategorisinde birinci oldu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü öğrencisi Iraz Aktay, TÜBİTAK tarafından da desteklenen projesiyle II. Ar-Ge Proje Pazarı'nda Tarım, Gıda ve Çevre Bilimleri kategorisinde birinci olmayı başardı. Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Iraz Aktay, "Siyanobakterilerin Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması" başlıklı projesiyle, Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri Öğrenci Kategorisinde birincilik elde ederek para ödülünü almaya hak kazandı. Aktay'a ödülü Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinde düzenlenen törenle takdim edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamı diledi.

Rektör Uslu; "Üniversite olarak gelişmeyi ve geliştirmeyi misyon edindik ve bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizin her zaman destekçisi olduk. Görüyoruz ki verdiğimiz destekler yerini buluyor ve üniversitemizin önemli platformlarda başarıyla temsil edilmesini sağlıyor. Bugün yine o günlerden biri. Öğrencimiz Iraz Aktay geliştirdiği projeyle birinci olarak üniversitemizi gururlandırmıştır. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. II. AR-GE Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri'ne projeleriyle katılan tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Ar-Ge, teknoloji ve inovasyonda birçok alanda öncü olan üniversitemiz, bilimsel projeleri ve inovatif fikirleri desteklemeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

2. Ar-ge Proje Pazarı’nda Niğde’ye Birincilik Ödülü

2. Ar-ge Proje Pazarı’nda Niğde’ye Birincilik Ödülü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber