2015'de İnternete Düşen Sahte Polis Kimliği İle Karaman'a Dadandılar

2015'de İnternete Düşen Sahte Polis Kimliği İle Karaman'a Dadandılar

Karaman’da Telefon Dolandırıcıları İnternetteki Kimlikleri Kullanarak Yeni Mağdurlar Peşinde

Karaman’da, 68 yaşındaki bir vatandaş telefon dolandırıcılarının hedefi oldu.

Öğle saatlerinde yaşanan olayda dolandırıcılar vatandaşı 0543 315 2209 ve 0545 204 0451 nolu telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttılar. Sosyal mühendislikle mi yoksa yasal olmayan yollarla mı ele geçirildiği anlaşılmayan gerçek bilgilerle kandırmaya çalıştılar.

Hatta öyle ki "MİT/EGM" diye 0543 367 2669 nolu numara üzerinden kurdukları bir whatsapp grubu üzerinden üzerinden vatandaşın gerçek kimlik bilgilerinin olduğu ancak arka palanında Eylül 2022'de "Elazığ’da akıl almaz olay." haberinde yer alan kimlik resmini kullandıkları görüldü. 
Kendilerinin polis olduğuna ikna etmek içinde haziran 2015'de İstanbul'da yaşanan ve bir polisin vurulduğu "Sahte polis, polisi vurdu"  haberinde yer sahte polis kimlik kartını kullandılar.

Dolandırıcılar,  kimliğinin bir suçla ilişkilendirildiğini ve bu durumdan kurtulması için vatandaşa yardımcı olacaklarını söylediler.

Vatandaşın, çevresindekiler tarafından yapılan uyarıları sayesinde dolandırıcılık girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Dolandırıcıların whatsapp yazışmalarını sildikleri görüldü.

Dolandırıcıların, nasıl ele geçirildiği anlaşılamayan gerçek kişi bilgilerini kullanarak, internet ortamında buldukları kimlikler ile de sahte kimlikler oluşturdukları ve bu kimliklerle yeni dolandırıcılık girişimlerinde bulundukları bu olayla bir kez daha anlaşıldı.

Dolandırıcıların telefon numaralarını da sahte isimler üzerinden aldıkları ya da üzerine alınmış hattan haberi olmayan kişileri mağdur edebilecekleri ifade ediliyor.

Bu tür olaylar, vatandaşların kişisel bilgilerini koruma konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini gözler önüne serdi. Resmi makamlar, internet üzerinde paylaşılan kimlik fotoğraflarının suç örgütleri tarafından nasıl kullanılabileceğine dair uyarılarda bulunarak, halkı dikkatli olmaya davet ediyor.

kimlik1.jpg

kimlik2.jpg

grup1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber