2016 Yılı Mazot Gübre Desteği Askı Tutanağı

2016 Yılı Mazot Gübre Desteği Askı Tutanağı

2016 Yılı Mazot Gübre Desteği Askı Tutanağı 5 gün süreyle askıya çıkarılmıştır.

21.04.2016 tarihli ve 2016/8791 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan 2016 yılında yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar gereği; 04.08.2016 tarihli ve 29791 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2016/29 no'lu "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ"in; 19 uncu maddesi 1 inci fıkrasına göre; çiftçilerin 2016 yılı Mazot Gübre Desteği ile ilgili 31 Aralık 2016 tarihine kadar İl Müdürlüğüne yapmış oldukları müracaatları, Bakanlık Tarım Bilgi Sistemi, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne aktarılmış olup, normal ödeme döneminde destekleme ödemelerinden farklı sebeplerle (ölüm, hatalı veri girişi vs.) faydalanmayan çiftçilerimize sistem vasıtasıyla oluşturulan Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre Mazot Gübre Desteği hak edişlerine esas teşkil edecek çiftçi detayındaki (1.Fark) icmali (icmal-1) 27 Nisan - 02 Mayıs 2017 tarihleri arasında kendi köyünde/mahallesinde, İl Müdürlüğü ve Merkez Ziraat Odası Başkanlığı'nda olmak üzere 5 (beş) gün süreyle askıya çıkartılmıştır.

Çiftçilerin öncelikle askı cetvellerinde isimlerinin bulunup bulunmadığını (Baba Adı, Doğum tarihi), Desteğe Tabi Üretim Alanı (da) ve toplam destekleme miktarları ile ilgili bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Maddi hatalara ilişkin itirazlar askıda kalma süresi zarfında 5 (beş) gün içerisinde İl Müdürlüğüne yapılacaktır. Bu tarihten sonra icmaller kesinlik kazanacağından, çiftçilerin mağdur olmamaları için askı belgelerini mutlaka kontrol etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmallerdeki bilgiler doğru kabul edilecek, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacak ve herhangi bir hak doğurmayacaktır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber