2017 - 2018 Av Dönemi Sona Erdi

2017 - 2018 Av Dönemi Sona Erdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı (Doğa Koruma ve Milli Parklar) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan basın duyurusunda;

4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 3’ üncü maddesine dayanılarak 3 Mayıs 2017 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu 2017 - 2018 yılı av döneminde avcılığın düzenlenmesine ilişkin almış olduğu 16 No’lu Karara göre;
 
“İç Anadolu Bölgesinde av hayvanlarından su kuşları (3’üncü grup avlanabilen kuşlardan Sakarmeke, Sakarca Kazı, Yeşilbaş, Fiyu, Kirik, Macar Ördeği, Tepeli Pakta ve diğer su kuşları) avı ile 25 Şubat 2018 Pazar günü Av dönemi sona ermiştir.
 
Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemlerine girdiğini, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması; Toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara girerken daha hassas hareket etmesi hususu sürdürülebilir bir yaban hayatı ve çocuklarımızın hakkı için elzemdir.
 
Bu itibarla Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma Kolluk Kuvvetleri bu av döneminde bölgemizde gerekli koruma kontrol çalışmalarını yürütmüş olup, bu hususta desteklerini esirgemeyen tüm duyarlı ve doğayı koruyan kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımıza ve avcı camiasına teşekkür ediyoruz” denilmiştir.
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber