21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Özdemir, mesajında, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birinin basın olduğunu belirtti.

Gazetecilerin, haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük sorumluluğa sahip olduğunu aktaran Özdemir, şunları kaydetti:

"Dünyanın her köşesinde haber alma ihtiyacını karşılayarak toplumun doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasında aracı olan her türlü zorluğa ve sıkıntıya rağmen fedakarca çalışan basın mensuplarımızın mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için verdikleri mücadele her türlü takdiri hak etmektedir. Edindikleri bilgiyi ilkeli, tarafsız ve doğru şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren başta Niğde'deki gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki bütün basın mensuplarının gününü kutluyorum."

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar da gazetecilerin en temel haklardan biri olan ifade hürriyetinin savunucusu olarak toplumda önemli bir görev yaptığını aktararak, "Kendilerinden fedakarlık ederek bizleri aydınlatma çabası içinde olan gazetecilerimiz, toplumumuzun en önemli parçalarından biridir. Hızlı ve doğru gazetecilik anlayışıyla hareket eden ve millet vicdanının sesini duyuran değerli gazetecilerimizin gününü kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber