26 Ocak Dünya Gümrük Günü

26 Ocak Dünya Gümrük Günü

Her yıl 26 Ocak tarihinde kutlanan Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında Vali Süleyman Tapsız, Karaman Gümrük Müdür Vekili Erdem Karul ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Müdür Vekili Dünya Gümrük Günü etkinlikleri hakkında ve Gümrük Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar hakkında Vali Tapsız’a bilgiler verdi.
 
Ziyarette, gümrük uygulamalarının önemine değinen Vali Tapsız, dünya ticaretinin gelişmesinde ve kolaylaştırılmasında, uluslararası rekabetin sağlanmasında önemli rol oynayan gümrüklerin ülkenin ekonomik yapısının temel taşlarından biri olduğunu söyledi. Gümrük noktalarının ülkemizin dışarıya açılan penceresi olduğunu söyleyen Vali Tapsız, dışarıdan da ülkemize girişler olduğu için ülkemizin ekonomik değer artışının, ihracat ve ithalata konu olan malların, hizmetlerin veya insanların geçişinin önemli olması nedeniyle o noktalardaki sınır güvenliğini sağlanmasının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
 
Vali Tapsız, Müdür Vekili Karul’un şahsında tüm gümrük çalışanlarının 26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber