3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesine Bağlanıyor

3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesine Bağlanıyor

Kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren ve vatandaşların ulaşım imkanlarını genişleten Mersin Büyükşehir...

Kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren ve vatandaşların ulaşım imkanlarını genişleten Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, yeni yol açma çalışmalarına da hız verdi.

Vatandaşların yaşam kalitesini arttırmak ve yol ağlarındaki bulvar, cadde ve sokakların daha modern bir hale kavuşması için gayret gösteren yol yapım ekipleri, bu kapsamda "3. Çevre Yolu'nun Devamı" projesini hayata geçirdi. Mimar Sinan Caddesi ile Üniversite Caddesi arasındaki 980 metre uzunluğundaki ilk etap faaliyetleri birçok araç ve iş makinesi ile sürerken, çalışmaların tamamlanmasıyla 3. Çevre Yolu ile Üniversite Caddesi birbirine bağlanacak.

Açılacak yeni yol, trafikte bekleme süresini en aza indirecek

Kent trafiğini azaltmaya yönelik yeni yol ağları oluşturan ve bu kapsamda altyapı ile üstyapı çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, 3. Çevre Yolunun uzatılması için başlattığı çalışmalarla, bu güzergahtaki trafik yükünü hafifletmek ve ulaşım süresini kısaltmayı amaçlıyor.

2023 yılında, 6 bin 75 metre uzunluğundaki "3. Çevre Yolu Yenileme ve Düzenleme" çalışmalarını tamamlayan ekipler ayrıca çalışmalar ile yolu daha konforlu ve standardı yüksek bir hale getirdi. 7 kanalize kavşak, yol, kaldırım düzenleme, bisiklet ve yaya yollarıyla, 3. Çevre Yolu'nu daha modern, konforlu ve standardı yüksek bir hale getiren ekipler, 3. Çevre Yolu'nun devamında da aynı standartları koruyarak faaliyetlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Açılacak olan yeni yol ile sürücülerin trafikte bekleme sürelerinin de en aza indirilmesi ve ulaşım süresinin kısaltılması planlanıyor.

Mart ayının son haftasında hizmete açılacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol ve Asfalt Şube Müdürlüğünde Yol ve Asfalt Şefi olarak görev yapan Uğurcan Ergün, "3. Çevre Yolunun Devamı" projesi kapsamında, 3. Çevre Yolu ile Üniversite Caddesini birbirine bağlayan 980 metre uzunluğunda yol açma çalışmalarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Proje kapsamında; drenaj hattı, taş duvar imalatı, menfez imalatı ve kazı dolgu çalışmalarını da tamamlayacaklarını söyleyen Ergün, "Proje tamamlandıktan sonra bu güzergahı kullanan Mersinliler, Hal Kavşağı'ndan Üniversite Caddesi'ne kadar kesintisiz bir trafiğe kavuşacak. Proje aynı zamanda, Sayapark kavşağında yaşanan yoğun trafiği de azaltacak" dedi.

Projenin aşamalarından da bahseden Ergün, "Projede, 80 bin metreküp kazı dolgu imalatı yer alıyor. Bunun 60 bin metreküpünü tamamlamış bulunmaktayız. Eş zamanlı olarak da 180 metre uzunluğundaki taş duvar imalatının 100 metresini tamamladık. Hızla devam eden çalışmalarımızla, mart ayının son haftasında bu yolu Mersinlilerin kullanımına açmayı planlamaktayız" diye konuştu.

3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesine Bağlanıyor

3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesine Bağlanıyor

3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesine Bağlanıyor

3. Çevre Yolu, Üniversite Caddesine Bağlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber