3. Geleneksel Zaladın Köyü Şenlikleri

3. Geleneksel Zaladın Köyü Şenlikleri

Gelenekselleşen Zaladın (Salahattin) Köyü etkinlikleri bu yıl 6 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Aladağlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Ayçeken bir açıklama yaparak tüm Zaladınlıları 3. sü bu yıl yapılacak olan şenliklere davet etti.

Ayçiçek yaptığı açıklamada; "Geleneksel olarak yaylamızda yapacağımız şenliğimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz." dedi. 

Karaman'ın yanı sıra Konya ve çevre şehirler de bulunan Zaladınlıları da buluşmaya davet eden AKÜYAD, Karaman Aktekke meydanından ve Konya Eski garajdan etkinliklerin yapılacağı Hadim Selahattin Köyüne otobüs kaldıracak.

6 Ağustos Pazar günü saat 11:00de yemek ve ikramlarla başlayacak olan şenlik, saat 14:00te istiklal Marşı ve Kuranı Kerim tilaveti ile açılış yapılacak. Açılış konuşmaları ve Yöresel eğlencelerin ardından yeni ağa seçimi yapılacak.

Şenliğin sonunda ise Ezgi ve İlahi dinletisi ile şenlik sonlanacak.

3-zaladin-koyu-senlikleri.ic.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber