3. Nesil Üniversite Karaman’a Ne Kazandırır?

3. Nesil Üniversite Karaman’a Ne Kazandırır?

Prof. Dr. İbrahim Yılmaz larende.com ziyaretinde bu konuyu değerlendirdi.

Yaklaşan rektörlük seçimleri öncesi adaylardan basın ziyaretleri devam ediyor.

Farklı yaklaşımlarla üniversiteye hizmet etmenin temel düşünce olduğu adaylardan Yılmaz 3.Nesil Üniversite olmanın Karaman’a kazanımları olacağını ifade ediyor.

Yılmaz, bilimsel çalışmaların şehrin ihtiyaçlarına göre uygulama alanlarına aktarılması ile üniversitenin Karaman üzerinde etkisi olabileceğini ifade etti.

Hedefimiz; üniversitemizi bulunduğu konumdan çok daha ileriye ulaştırmak, yapılan bilimsel faaliyetleri ile fark edilen, izlenen bir bilim merkezi durumuna getirmektir. Dünyada son yıllarda öne çıkan “Üçüncü Nesil Üniversite” kavramı, eğitim ve araştırma fonksiyonlarının topluma katkı üzerinden yeniden tanımlanmasını içermektedir. Burada topluma katkı odaklı ve eğitim-araştırmayla bütünleşik bir üniversite modeli tasarımı geliştirmek durumundayız. Bu amaçla, üniversitemizin eğitim ve araştırma imkânlarını artırılacak ve bunların yanında topluma katkı fonksiyonunu da gündemimize alarak 3. Nesil Üniversite formatına dönüşüm sağlanacaktır. 

Bugüne kadar edindiğimiz tecrübe, sahip olduğumuz heyecan, hizmet aşkı ve hayallerimizle çok daha iyisini yapacağımıza yürekten inanıyor ve kendimize güveniyoruz. Temel ilkemiz, attığımız her adımı istişare yoluyla atmak, yani üniversitemizi birlikte yönetmektir

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber