7'den 77'ye Gıda Kültürü Yarışması

7'den 77'ye Gıda Kültürü Yarışması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından 'Gıda Alanında Ödüllü Bilgi Yarışması' düzenlenecek.

Gıdada Doğru Bilinen Yanlışlar

Toplumda gıda konusunda yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi, gıda bilimi ve teknolojisi alanında farkındalık oluşturulması, Gıda Mühendisliği bölümlerinin tanıtımı, öğrencilerin motivasyonu ve aidiyet hislerinin artırılması, Gıda Mühendisliği bölümleri arasında sinerji oluşturarak yeni işbirliklerine kapı açılması, Karaman Gıda Sanayi mavi yaka personelinin bilgilerinin tazelenmesi gibi amaçlarla düzenlenecek olan yarışma, Golda'nın desteğiyle yapılacak. Ayrıca yarışma öncesinde KMÜ öğretim üyeleri tarafından 'Gıdada Doğru Bilinen Yanlışlar' konulu seminer verilecek.

Yarışma 09 Mayıs'ta; Son Başvuru 04 Mayıs

9 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek olan yarışma bireysel ve grup şeklinde olmak üzere iki düzeyde ve üç farklı kategoride gerçekleştirilecek. Bireysel düzeydeki yarışma gıda alanında lisans ve önlisans öğrenimini gören öğrenciler ile alan dışından 7’den 77’ye herkese açık olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşirken sadece öğrencilerin katılabileceği grup kategorisinde de yarışma düzenlenecek.

Yarışma, gıda alanında öğrenim gören öğrenciler için gıda bilimi ve teknolojisi konularında çoktan seçmeli sorulardan oluşurken herkese açık olan "7’den 77’ye Gıda Kültürü" başlıklı sınav; her kesimden, her yaştan ve her eğitim düzeyinden insanların gıda konusundaki bilgilerini ölçmek amacıyla genel kültür konularında çoktan seçmeli sorulardan oluşacak. Bireysel düzeydeki yarışmalar KMÜ Mühendislik Fakültesi Amfilerinde saat 12.30'da başlayacak.

Grup yarışması ise lisans ve önlisans düzeyinde üçer kişilik gruplar şeklinde eleme usulüyle yapılacak ve KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda saat 14'te başlayacak.

Etkinlikte yarışmanın yanı sıra gıda sektörü temsilcilerinin katılımıyla iş başvuruları alınırken stantlar açılıp küçük sunumlar ve sektör tanıtımları yapılacak.

Yarışma için başvurular 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Başvuru formu için goo.gl/d8Sf4K ya da bit.ly/2uJVQou adreslerini tıklayınız.

3-022.jpg

2-048.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber