Abdurrahman Kaan’dan Karaman’da Enflasyon ve Seçim Değerlendirmesi

Abdurrahman Kaan’dan Karaman’da Enflasyon ve Seçim Değerlendirmesi

MUSİAD Karaman Şube Merkezi açılışı için Karaman’da bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, erken seçime ilişkin değerlendirmede bulundu, enflasyona dikkat çekti.

Geçtiğimiz aylarda döviz kurundaki ciddi dalgalanmaya dikkat çeken Kaan, Türk lirasının dolar karşısında yüzde 8, avro karşısında ise yüzde 22 oranında değer kaybettiğini hatırlattı.

Fakat enflasyonun, bu durumdan daha önemli bir sorun olduğunun altını çizen Kaan, şunları söyledi:

"Döviz kurunun yükselmesindeki en önemli nedenlerden birisi, insanların paralarının değerini koruma isteğidir.
Paranın değer kaybetmesinin nedeni de enflasyondur. Enflasyon ekonomik, sosyal, hatta siyasal bir olay ve olgudur. Bunu özellikle dile getiriyorum.
Çünkü şu anda bu iş konuşuluyor. Her şey spekülasyon olabilir ama enflasyonu kontrol altına alabildiğimiz takdirde, Türk lirasının alım gücünü, dolayısıyla da değerini korumuş olacağız. Bu konuda köklü çözüm, enflasyonu kontrol altına almaktan geçer."

 basliksiz-2-039.jpg

Konuşmasında erken seçim kararını da değerlendiren Kaan:

"İş dünyasının aktörleri olarak istikrar ve güven ortamına her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Ancak bu koşullarda yapacağımız yatırımlara sağlıklı şekilde karar vermek için hepimiz istikrar arıyoruz.
Ülkemizde süren istikrar ortamının da 16 Nisan referandumu sonrasında, milletimizden onay alınan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de bir an evvel faaliyete geçirilmesi için gayret gösterdik.
Bununla birlikte ülkemizin daha fazla güçleneceğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 24 Haziran'da gerçekleşecek erken seçim kararını MÜSİAD olarak, iş dünyası olarak son derece olumlu karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu kararın ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Biz biliyoruz ki ülkemizin geleceği aydınlık.” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber