Adana'dan Gelen Ekip Çalışmalarını Tamamladı

Adana'dan Gelen Ekip Çalışmalarını Tamamladı

Karaman’da İbrahimbey İlkokulu öğrencileri 23 Nisan programı için gittikleri okulda, yeni binası yapıldığı için revize edilecek eski binada bulup oynadıkları tehlikeli madde korkuya neden oldu.

Olayın anlaşılmasının ardından Adana’dan Karaman’a gelen Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) müdahale ekibi civanın bulunduğu okul ve temas eden çocukların evlerinde incelemelerini tamamladı.

Yapılan çalışmalarda cıvayla teması olan eşyalar, hatta uzmanların özel kıyafetleri dahi özenli bir şekilde paketlenerek incelenmek üzere götürüldü.

Karaman’da 8 çocuğun cıva ile temas etmesi sonrası yaşanan paniğe ilişkin olarak Karaman Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada;

“23 Nisan 2018 tarihinde ilimiz merkez İbrahim Bey İlkokulunda kullanılmayan eski binadan malzeme alınması sırasında 3 öğrencinin de haricen girerek,
içlerinde cıva maddesi bulunduğu sonradan anlaşılan 3 adet kutuyu aldıkları ve kutulardan birini açarak bir süre okul bahçesinde oynadıktan sonra kutuları alarak okuldan ayrıldıkları anlaşılmıştır.
 

Öğrencilerden ikisi yanlarında bulunan 2 kutuyu eve giderken çöp konteynerine attıklarını ifade etmiş ve daha sonra bu iki kutu AFAD ekiplerince bulunmuştur.

Öğrencilerimizden biri ise yanında bulunan kutuyu evine, daha sonra da annesi ile birlikte misafirliğe gittiği komşusuna götürmüştür.

Ailenin bu maddenin zararlı olabileceğinden şüphelenmesi üzerine bu maddeyle temas eden çocuklar hastaneye götürülmüştür.

Çocukların gerekli tahlilleri yapılmıştır. Konu okul idaresi tarafından öğrenilir öğrenilmez, maddeyle temas ihtimali bulunan diğer öğrenciler de Karaman Devlet Hastanesine intikal ettirilmiştir.

Hastanedeki yetkililerin bu konuda sadece Ankara’da ileri tetkik yapılabildiğini belirtmeleri üzerine 8 öğrenci rehber öğretmen ve aileleri refakatinde Ankara Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesine götürülmüştür.

Öğrenciler müşahede altında tutulmaktadır. Tahlil sonuçlarına göre işlem yapılacaktır. İlimiz Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD, Belediye Başkanlığı tarafından gerekli tedbirler alınmış olup, okulda eğitim ve öğretime devam edilmektedir." Denildi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber