AGD Karaman Şubesi'nden Şehitler Gecesi ve Kudüs Programı

AGD Karaman Şubesi'nden Şehitler Gecesi ve Kudüs Programı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karaman Şubesi tarafından düzenlenen Şehitler Gecesi ve Kudüs Programı, 19 Şubat Pazartesi akşamı Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi tarafından düzenlenen Şehitler Gecesi ve Kudüs Programı, 19 Şubat Pazartesi akşamı Piri Reis Kültür Merkezinde icra edildi.

AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, AGD Genel Başkan Yardımcıları, AGD Bölge-Şube sorumluları ve AGD Konya Şube Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, Karaman’dan birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Şehitler Gecesi ve Kudüs Programı İstiklâl Marşının okunmasının ardından Hafız Kayra Aydemir hocanın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Sonrasında Şube Başkanı Şabettin Gezen, selamlama konuşması yaptı. Gezen, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında Şehitler Gecesi programını niçin düzenledikleri konusuna değindi ve 7 Ekim’den bu yana mücahitlerin Gazze’de sergiledikleri şanlı direnişe destek olunması gerektiğini ifade etti.



İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan AGD Kâşif Grupları ve AGD İzcilik Kulübü öğrencileri hazırladıkları oratoryo ile İslâm coğrafyasına ve buralarda yaşanan zulümlere dikkat çektiler. Lise ve üniversite öğrencilerinin sergiledikleri gösteride ise Abdülhamid Han, Necmettin Erbakan, Adnan Demirtürk, Metin Yüksel, Mehmet Akif Ersoy, Eren Bülbül, Hasan El Benna, Malik El Şahbaz gibi birçok şahsiyet canlandırılarak sözlerinden kesitler aktarıldı.

Programın devamında AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan salona hitap etti. Salih Turhan konuşmasına tüm Müslümanlar için cihad üzere bir yaşam ve şehadet üzere bir ölüm dilekleriyle başladı. İslâm dininin, hayatın her alanını düzenleyen bir nizam olduğunu anlatan Turhan, bir insana şehadetin nasip olabilmesi için o insanın hayatının her anına İslâm’ı hakim kılma konusunda azami gayret göstermesi gerektiğini ifade etti. Salih Turhan konuşmasında şunları kaydetti:

“Gazze ve Kudüs sadece o bölgede yaşayanların meselesi değildir. Kudüs bizim ilk kıblemizdir, Hz. Peygamber’in (S.A.V.) Mirac’a yükseldiği yerdir. Filistin’e bir toprak meselesi olarak bakamayız. Kudüs’e, Gazze’ye sahip çıkmak imânî bir sorumluluğumuzdur... Filistin’deki direnişin en büyük dayanak noktası Filistinli mücahitlerin, Kassam Tugayları’nın İslâm’ı yaşama noktasındaki kararlılıklarıdır. Her Müslüman kendi gücü ve imkânı nispetinde Filistin davasına destek olmalıdır. Cihad hem can hem de mal ile yapılan bir ibadettir, son nefese kadar sürer. Hayatlarımızdan konforu azaltmazsak cihad edecek iradeyi ve gücü ortaya koyamayız. Gazze konusunda insanımız, sivil toplum kuruluşlarımız basın açıklaması, yürüyüş, miting, boykot vs. gibi eylemleri yaptılar. Medya organlarımız bu konuyu gündemde tutmaya gayret ettiler, ediyorlar. Bunlar artık rutin hâline geldi ama yaklaşık 140 gündür değişen bir şey yok. Gelinen noktada siyasi iradenin de somut adımlar atması gerekir.”

Gecenin sonuna doğru Ezgi Sanatçısı Fatih Budak sahne aldı. Fatih Budak, Aksa Tufanı, Ümmet Sevdası ve Gençlik Marşı adlı yeni eserlerini seslendirdi.

Şehitler Gecesi ve Kudüs Programı AGD Karaman Şubesi eski başkanlarından ve STK Platform sözcüsü Tevfik Baran’ın yaptırdığı duayla son buldu.

s1.png

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber