Ahilik Haftası Münasebetiyle Başkana Ziyaret

Ahilik Haftası Münasebetiyle Başkana Ziyaret

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Ahilik Haftası Münasebetiyle mesaj yayınladı

17-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası dolayısıyla Ticaret İl Müdürü Ayşe Ünal, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ve kutlama komitesi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er de bulundu.

Ziyarette; Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Başkan Çalışkan’a bilgi verdi.
    
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise; Ahilik Haftası'nı kutlayarak, ahiliğin temel görevinin ahlaklı fertler yetiştirmek ve gelecek nesillere aktarılması sağlamak olduğunu belirtti.

17092018111948.jpg

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Fazileti ve çalışkanlığı esas alan Ahilik Teşkilatı'nın tarihimizde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme olan Ahilik teşkilatı, toplum içerisinde çok önemli bir vazife üstlenmektedir. Ahilikte, Ahi diye anılan kişi; sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımı olarak görülür. Ahilik teşkilatı kurucusu Ahi Evran Veli’nin, asırlar öncesinden bugüne uzanan ve yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle Ahilik Haftası’nı kutluyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber