AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker'in Bayram Mesajları

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Türk Dil Bayramı ve Ramazan Bayramı mesajı yayınladı.

Recep Şeker’den Çocuklara Bayram Hediyesi..

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker’in girişimleri ile ülkemizde ve Türkçe konuşan ülkelerde çocuklar tarafından TRT ekranlarında ilgiyle izlenen Rafadan Tayfa filminde, 13 Mayıs Türk Dil Bayramı sebebiyle bugün Karamanoğlu Mehmet Bey ve Türkçe konusu işlendi. 

Karaman Milletvekillerinin TRT Genel Müdürü’ne yapmış oldukları ziyarette konunun gündeme gelmesi ile Rafadan Tayfa’nın yapımcısı İsmail Fidan ile iletişime geçen Milletvekili Şeker;

“Karamanoğlu Mehmet Bey 744 yıl önce 13 Mayıs 1277 tarihinde "Bugünden sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır" ünlü fermanını yayınlamıştır. Türkçemizin korunmasına, gelişimine ve bu günlere gelmesine büyük katkı sunan bu ferman Anadolu’da büyük bir çığır açarak Türkçe’nin yeniden devlet dili olmasını ve Anadolu topraklarında gelişerek köklü bir çınar haline gelmesini sağlamıştır. Aziz Milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan ve insanlık tarihinin en köklü ve en kadim dillerinden biri olarak kabul edilen Türk Dili’nin ve Karamanoğlu Mehmetbey’in gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz” dedi.

Yayınlanan filmde Türkçe’nin sadece Türkiye’de kullanılan bir dil olmadığı konusuna değinilirken ayrıca Karamanoğlu Mehmetbey’in heykelinin ve Türkçe dilinin kullanıldığı bölgeleri gösteren bir haritanın olduğu sahne yer aldı.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi: “Karamanoğlu Mehmet Bey'in 744 yıl önce yayınladığı fermanın yıl dönümünde tüm Karamanlı hemşerilerimin dil bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.
Karamanoğlu Mehmet Bey 744 yıl önce 13 Mayıs 1277 tarihinde "Bugünden sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır" ünlü fermanını yayınlamıştır.

Yayınlanan bu ferman ile Anadolu'da; şairler, sanatçılar, âlimler ve bilim adamları eserlerini Türkçe yazmışlar, ninniler ve ağıtlar hep Türkçe söylenmiş, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Kaygusuz Abdal, Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan halka Türkçe seslenmiştir.
Türkçemizin korunmasına, gelişimine ve bu günlere gelmesine büyük katkı sunan bu ferman Anadolu’da büyük bir çığır açarak Türkçe’nin yeniden devlet dili olmasını ve Anadolu topraklarında gelişerek köklü bir çınar haline gelmesini sağlamıştır.
Aziz Milletimizin karakterini, kültürünü, medeniyet birikimini yansıtan ve insanlık tarihinin en köklü ve en kadim dillerinden biri olarak kabul edilen Türkçemiz; kelime dağarcığı, kullanıldığı coğrafya ve konuşan nüfusun büyüklüğü bakımından dünya dilleri arasında da en itibarlı diller arasında yer almaktadır. Karamanoğlu Mehmet Bey yayınladığı tarihi fermanı ile Türkçe’nin Anadolu topraklarında köklü bir çınar haline gelmesinde öncü olurken, Yunus Emre ise, berrak dili Türkçeyi kullanmadaki gücü ve dehası ile bu ulu çınara can suyu vermiş, Türkçemiz onun elinde yüksek bir
edebi ve felsefi anlatım gücü kazanmıştır.

Yunus Emre’nin vefatının 700 yılı hasebiyle 2021 yılı UNESCO tarafından Yunus Emre’yi
Anma ve Kutlama Yılı olarak ilan edilmiştir. Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanan genelge ile de Yunus Emre’nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının “Bizim Yunus” olarak anılması Yunus Emre’nin mirası olan Türkçenin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımın sağlanması amacıyla “Dünya Dili Türkçe” adıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenlenmesine
karar verilmiş bununla ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Türk diline büyük hizmetleri bulunan Karamanoğlu Mehmet beyi, güzel dilimizi yüksek
kültürümüzün nişanesi kılan Yunus Emre ve onun gibi birçok gönül erini, şairlerimizi, yazarlarımızı, mütefekkirlerimizi ve bütün edebi şahsiyetleri minnet ve rahmetle yâd ediyor, tüm Karamanlı hemşerilerimi sevgi ve saygı ile selamlıyorum." dedi

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Ramazan Bayramı nedeniyle bir
mesaj yayınladı.

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimiz ile birlikte bir Ramazan Bayramına daha ulaşmanın sevinç ve coşkusunu yaşıyoruz. Karamanlı hemşerilerimin ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.
Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen Covid-19 virüsü salgını nedeniyle ülkemizde de önemli tedbirler alınmış, bazı kısıtlamalara gidilmiştir. Bu sene de ne yazık ki,
Ramazan Bayramını hepimizin sağlığı, ülkemizin bu salgından bir an önce kurtulması için evlerimizde geçiriyoruz. Bu sıkıntılı ve mahzun günleri Millet olarak hep birlikte biran önce atlatıp sağlıklı ve güzel günleri yaşamayı Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.
Bayramlar dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine sevgi
ve hoşgörüyle baktığı en güzel anlardır. Yine Bayramlar kardeşliğin pekiştiği, birlik ve
beraberliğin güçlenerek bütün toplumu kuşattığı, özümüzle, kültürel zenginliğimizle
buluştuğumuz, yetimlerin, öksüzlerin ve tüm buruk gönüllerin tamir edildiği, tüm ihtiyaç
sahiplerine yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma günleridir.

Bu duygu ve düşünceler ile Milletimizin, değerli Karamanlı hemşerilerimizin ve tüm
İslam Âleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla tebrik eder, hayırlara bereketlere, sağlık ve afiyete vesile olmasını ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini Cenabı Haktan niyaz ediyorum.

Ayrıca; içinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde İsrail’in Kudüs’te sivil ve
savunmasız Filistin halkına karşı Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da ve çevresinde uyguladığı insanlık dışı şiddet ve zulüm utanç vericidir. Terör Devleti İsrail’in yapmış olduğu bu saldırıları şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Yüce Allah (C.C)’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber