AK Parti Karaman’da Adaylarını Tanıtıyor 

AK Parti Karaman’da Adaylarını Tanıtıyor 

Karaman Habercisi olarak AK Parti aday belirleme süreçlerini kendi penceremizden geçmişe göre değerlendirdik

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Karaman’da bazı vatandaşlar tarafından yetersiz bulunmasına rağmen birçok kez Cumhurbaşkanı ve bakanlar nezdinde “Çalışkan bir belediye başkanı” olarak nitelendirilmişti. Ancak Ak Parti Karaman Belediye Başkanlığı için Mahmut Sami Şahin’i aday göstermiş ve Şahin çalışmalarına başlamıştı.

AK Parti’de ilçelerde özellikle Ermenek ve Kazımkarabekir adayları merak ediliyordu.

Geçtiğimiz seçim döneminde Uğur Sözkesen’in İYİ Parti ekibi aynı karede yansıyan fotoğrafı özellikle AK Parti çevresinde rahatsızlık uyandırmıştı. Ancak daha sonra bu durum ev sahipliğinden kaynaklı bir görüntü olduğu ifade edilmişti. Bütün bunların gölgesinde Ermenek’te CHP destekli İYİ Parti adayı Atilla Zorlu karşısında AK Parti’nin farklı bir aday çıkarması Zorlu’nun işini kolaylaştırabilecek yorumları yapılmıştı.

Ermenek’te durum böyle iken Kazımkarabekir’de 15 Temmuz şehitlerinden Muhammet Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın’da başkanlığa talip olmuş ve geçtiğimiz yaz AK Parti Karaman İl Başkanı Mehmet Er’le bu konuda konuşmuştu.
Yalçın, Er’in bu konuda genel prensipleri anlatması karşısında Er’in kendisini rencide edici davrandığını iddia etmiş ve yerel basında bu olay yer bulmuştu.

Göktepe’de ise Bayram Şahin daha önceki başkanlığını kaybetmesinin ardından Lütfi Elvan ile kendisine Ankara’da yer bulmuş, bürokraside Karaman’a hizmet etmeye çalışmıştı. Bu seçim ile bir noktada Şahin’in de çalışmalarının başarısını ölçmüş olacak.

Pazar günü yapılacak olan aday tanıtım programına ilişkin yapılan yazılı açıklamada;

“AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın da katılacağı program ile Karaman, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtımının yapılacağı AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı 13.01.2019 Pazar günü saat: 13.00’de KMÜ 15 Temmuz Konferans salonunda gerçekleşecektir.” denildi.

AK Parti Karaman Merkez, İlçe ve Belde Adayları şu şekilde;

Karaman : Mahmut Sami Şahin
Karaman Ayrancı:  Yavuz Candan
Karaman Başyayla: Ahmet İpek
Karaman Ermenek:  Uğur Sözkesen
Karaman Ermenek Güneyyurt: Ali Zeybek
Karaman Ermenek Kazancı: Muhittin Tuncel
Karaman Kazımkarabekir: Ali ihsan Alanlı
Karaman Sarıveliler: Hayri Samur
Karaman Sarıveliler Göktepe: Bayram Şahin
Karaman Merkez Akçaşehir: Hikmet Yirşen
Karaman Merkez Sudurağı: Mehmet Derviş Ceyhan
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber