Akademisyenler, Öğrencilere Medeniyetimizin Çınarlarını Anlatacak

Akademisyenler, Öğrencilere Medeniyetimizin Çınarlarını Anlatacak

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu arasında ortaöğretim kurumlarında medeniyetimizin yetiştirdiği insanları tanıma ve anlamalarına yönelik panel, konferansı yapıldı

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu arasında imzalan Medeniyetimizin Çınarları protokolü çerçevesinde medeniyetimizin yetiştirdiği insanları tanıma ve anlamalarına yönelik akademisyenler ve eğitimciler ortaöğretim öğrencileriyle panel, konferans, seminer ve söyleşilerde bir araya gelecek.
Atılan imzalar sonrasında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, imzalanan protokolle ortaöğretim öğrencilerinin Prof. Dr. Fuat Sezgin'den Mevlana'ya, İbn-i Sina'dan El Cezeri'ye kadar medeniyetimizin mihenk taşlarının eserlerini ve hayatlarını öğreneceğini ifade etti. İl Müdürü Mehmet Çalışkan, "Öğrencilerimizin geçmişinden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi, millî, ahlâkî ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan bireyler olarak yetişmesi ve geleceğe hazırlanması bizim için önemlidir. Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformuyla imzaladığımız protokol ile alanında uzman akademisyenlerin düzenleyeceği söyleşiler öğrencilerimize artı bir değer katacaktır" diye konuştu.
Medeniyetimizin Çınarları protokolü ile öğrencilerin yeni ufuklara yolculuk yapacağını belirten Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Cahit Suci, "Gençliğimizin problemlerinin farkına vararak bu sorunların çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat oluşturmak; kadim medeniyetimizin yetiştirdiği alimlerin değerlerini yeni nesillere aktarılması amacıyla ortaöğretim gençliğini akademisyenlerle buluşturacağız" dedi.
16104236_2.jpg16104234_1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber